Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakmar Mahallesi'nde faaliyet gösteren ADÜ Ziraat Fakültesi, hasat bayramı düzenledi. 25 yıl önce kurulan ve toplam 2 bin 400 dönüm arazisi bulunan fakültede ilk kez gerçekleştirilen bayrama ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Ali Kaptan, Aydın Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yalçın Ongun, İncirliova Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Özcan Işılakça, öğretim üyeleri ve işçiler katıldı.

"DAHA GÖRKEMLİ YAPACAĞIZ"

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, hasat sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Fakülte olarak ilk kez hasat bayramı düzenlediklerini belirten Gençsoylu, bu bayramı önümüzdeki yıl daha görkemli yapacaklarının altını çizdi.

VERİM ARTIŞI

Bu yıl domuzlara ve dolu yağışına rağmen üretim bakımından fakülte tarihinin dekar başına verim rekorunu kıracaklarını kaydeden Gençsoylu, "Ziraat Fakültesi olarak bin 130 dekar alanda dane mısır ve 300 dekarda silajlık mısır ile bölgenin önemli bir üretim potansiyelini oluşturmaktayız. Geçen yıllara göre buğdayda 2 kat, mısırda yaklaşık yüzde 50, silajlık mısırda ise yüzde 80 daha fazla bir verim beklemekteyiz. Bu başarı bir ekibin başarısıdır, başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KAŞAR ÜRETİLECEK

Fakülteyi ekonomik olarak da güçlendireceklerini ifade eden Gençsoylu, "Bölgede bitkisel üretimin yanı sıra hayvansal üretimde de söz sahibi olacağız. Fakülte olarak kaşar üretmeyi planlıyoruz. Üreteceğimiz kaşarla üniversitemizin ihtiyacını karşılayacağız" diye konuştu.

MISIR HASADI BAŞLADI

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de, ADÜ'nün hızla büyümeye ve bir takım rekorlar kırmaya devam ettiğini söyledi. "Türkiye'de en fazla öğrenci kabul eden üniversite olduk. 17 bin öğrenci, kaydettik. 63-64 bin civarında bir öğrencimiz oldu. Üniversitemiz marka olma yolunda çok hızlı bir şekilde yürümeye devam etmektedir" ifadelerini kullanan Aldemir, hasat bayramı yaparak ADÜ'nün tanıtımına katkı sunan Ziraat Fakültesi Dekanlığı'na teşekkür etti. Konuşmasını tamamlamasının ardından biçerdöver makinesinin direksiyonuna geçen Aldemir, sembolik olarak mısır hasadını başlattı.