Vatandaşlara kendi elleriyle yemek ikram eden Başkan Kaplan, “Büyükdereli vatandaşlarımızla birlikte aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Allah oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

"YEZİD İLE FETULLAH AYNI ÖZELLİKTE"


Muharrem ayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaplan, “Sevgili dostlar bugün 10 Muharrem, yani Kerbela olayının ve vahşetinin 1358. yılı. Peygamberimizin torunu Hüseyin’in, Yezid’in askerleri tarafından şehit edilişinin yıl dönümü. Allah’ın orijinal İslam’ı ve peygamberimizin orijinal sünneti bilinmezse kıyamet kopana kadar Yezid'ler bitmez. Bundan üç yıl önce de bu topraklardan adı Fetullah olan bir Yezid çıktı. Sonuç olarak Yezid ile Fetullah aynı özellikte. Allah bu İslam topraklarında bir daha Kerbelalar göstermesin, bugün vesilesiyle bütün Müslümanların ve Alevi kardeş ve dostlarımın bu acılı gününü hatırlatıyor, bütün kardeşlerime sabırlar diliyorum” diye konuştu.
İftar yemeğine Başkan Kaplan’ın yanı sıra Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Yıldız, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Uzunkaya, Şahinciler Mahalle Muhtarı Deniz Tırpancı ile vatandaşlar katıldı.