Aydın'da, 20 milyonda bir doğumda olan üçüz bebek doğumu gerçekleşti. Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesinde yaşayan Gökhan (35) ve Özlem (32) Yavaş çifti, Aydın'ın üçüz evlat sahibi olan dördüncü ailesi oldu. Sertaç ve Eymen isminde iki erkek evladı olan Özlem Yavaş, üçüncü çocuğunun kız olmasını diledi. Beşinci haftada gittiği kontrolde üçüzlerin olacağını öğrenince şaşkınlığı daha da arttı. Yavaş, hamileliğin 26'ncı haftasında 2.5 ay önce birer dakika ara ile Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde 3 kız bebek dünyaya getirdi. Prematüre olarak 1 kilo 100 gram ile 1 kilo 200 gram arasında dünyaya gelen bebeklere Elif, Eda ve Beyza isimleri verildi.

ÜÇÜZLER İÇİN İŞİNİ BIRAKTI

Üçüzlerini kucaklarına alan Gökhan-Özlem çifti, büyük sevinç yaşarken bir yandan da nasıl büyüteceklerini düşünmeye başladı. Eşi Gökhan Yavaş'ın özel bir şirkette asgari ücretin biraz üstünde bir ücretle çalıştığını dile getiren Özlem Yavaş, "İlk kontrole gittiğimizde üçüz bebeğimizin olacağını öğrendik. İlk başta doktorun bizimle dalga geçtiğini zannettik, inanamadık. Üçüzleri kucağıma alınca sevinçten ağladım. Üçüz bebek sahibi olmak çok güzel bir duygu ancak bakımları biraz zor. Üçüz oldukları için de masrafları da üçe katlandı. Ben üçüzler olduktan sonra işimi bıraktım. Eşim tek maaşla evini geçindiriyor. 5 çocuğun masrafının tek başına üstesinden gelmekte zorlanıyor" dedi.

AYLIK GİDERLERİ 2 BİN LİRA

Üçüzlerin bez, mama ve diğer masraflarının aylık 2 bin lirayı bulduğunu belirten baba Gökhan Yavaş ise, "Kız bebek bekliyorduk ama üçüz kız bebek beklemiyorduk. Bizim için sürpriz oldu. Üçüzlerin aylık bez parası 900 lira, mama gideri ise bin 100 lira civarında. Diğer çocuklarımın eğitim masraflarıyla birlikte omzuma büyük bir yük bindi. Hayırseverlerden üçüzlerin mama ve bez giderlerinin karşılanması için yardım bekliyoruz" diye konuştu.