CHP’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla CHP Didim İlçe Örgütünce Yeni Mahalledeki amfi tiyatroda bir kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, CHP İl Başkan Yardımcısı Serkan Doğan, bazı belediye meclis üyeleri, CHP ana kademe yöneticileri ile az sayıda partili katıldı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın CHP Genel Merkezinin Ankara’daki kutlamalarına katıldığı öğrenilirken, kayın validesi vefat eden ilçe Başkanı Nurettin Koçak ise şehir dışında olmasından dolayı etkinliğe katılamadı.
Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“BUGÜNÜN VE YARININ PARTİSİDİR”


Gecede ilk konuşan CHP Didim İlçe Saymanı Evrim Yavuz, “Cumhuriyetin her aşamasında adımları ve imzası olan bir partidir. Ulu Önder Atatürk ‘Benim iki büyük eserim vardır. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ diyerek Türkiye Cumhuriyetini ve CHP’yi bizlere emanet etmiştir. Tarihsel mirası ve birleştirici gücüyle CHP bugün ve yarının partisidir” dedi.

“CHP YAŞAMAYA DEVAM EDECEK”


CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç ise CHP’nin 96. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başlarken, “Yakın zamanda baktığımız birçok parti zaman zaman hükümet oldular, şu anda birçoğu tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı. Tıpkı bugün ülkeyi 17 yıldır yanlış şekilde yöneten AKP’nin ileri de tozlu sayfalarda yerini alacağı gibi. CHP ise değil 96, 966 sene geçse de sizlerin azmi ve kararlılığı ile yaşamaya devam edecek. Tek bir CHP’li kalana kadar ne Türkiye Cumhuriyetini ne de CHP’yi yıkabilirler” diye konuştu.
Konuşmaların ardından DAHOT halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Ardından CHP’nin kuruluşunu anlatan slayt gösterimi izlettirildi. Kutlamalar kapsamında çalınan müzik eşliğinde şarkılar söylendi.