Karacasu Yaylalı Mahallesi Santral Mevkisinde Dandalaz Çayı’nın üzerinde bulunan 60 yıllık, önce ahşap inşa edilen üzerine sonradan beton atılan köprü, taşıyıcı demirlerinin kırılması sonucu 2017 yılında 40 cm aşağıya çöktü. Geliyorum diye bağıran tehlikeye karşı yetkililer bir önlem almazken bu köprü oluşan selin ardından bir yıl sonra yerle bir oldu. Yaklaşık 2 yıldır köprü olmadığı için suyun içinden geçerek evlerine ve arazilerine ulaşan ilçe sakinleri isyan etti. Yeni seçilen Muhtar Coşkun Uzkuç, yetkililere ulaşırken sorunun kış gelmeden nihayete ermesi için dua ediliyor.

TEHLİKE ‘GELİYORUM’ DEDİ


Yıkılmadan önce yetkililer köprüyü sağlamlaştırmak için önlem almazken yıkıldıktan sonra da köprü 2 yıldır yapılmadı. Bu mevkide Güzelköy, Hacıhıdırlar, Dedeler ve Yaylalı Mahallesi sakinlerinin kullandığı köprünün yapımı sorumluluğu konusunda Büyükşehir ile DSİ arasında önce yetki karmaşası yaşanırken geçen yıl incelemek için gelen DSİ yetkililerinin de çok masraf gidecek diye köprüyü yapmaya yanaşmadıkları iddia edildi.

60 YIL ÖNCE YAPILAN BUGÜN YAPILAMIYOR


Köprü yıkılmadan önce de Dandalaz Çayı’nın üzerindeki köprüyü incelemeye gelen DSİ yetkililerinin köprüden geçmeye çekindiklerini söylemeleri tepki çekmişti. Yıkılan köprünün ardından yaz kış paçalarını sıyırıp çaydan geçen vatandaşlar adeta isyan etti. Milyonlarca liranın her yere harcadığını söyleyen vatandaşlar 60 yıl önceki imkanlarla yapılan ve 60 yıl hizmet veren köprünün bugün yapılmaya cesaret edilememesine anlam veremediklerini dile getirdiler.

MUHTAR UZKUÇ YETKİLİLERE SESİNİ DUYURDU


Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç göreve gelmesinin ardından bu sorunun çözülmesi için yetkililerin kapısını aşındırırken bu ısrarlı talepler sonrası AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve YİKOB mühendisi konuyu yerinde incelemeye geldi. Uzkuç, “Burası önemli bir köprü. Yıllardır olan köprünün aynı şekilde yapılıp vatandaşların hayatının kolaylaştırılmasını istiyoruz. Buraya merkezden gelen var, Hacıhıdırlar’dan, Güzelköy’den, Dedeler’den gelen var. Ayrıca ana yoldan ayrılan arazi yolunun da yapılmasını istiyoruz. Vatandaşımızın sorununun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI SIRTIMIZDA TAŞIYORUZ”


Ayakkabı ve çoraplarını çıkarıp paçalarını sıyırarak çay suyunun içine girip arazisine ulaşan vatandaşlardan Suat Meral, “Arazilerimize paçalarımızı sıyırıp ulaşıyoruz. Suyun içinden geçiyoruz. 2 yıldan beri bu böyle. Bir an önce yapılırsa rahat ederiz. 20’ye yakın bahçe sahibi var. İşimiz çok zor. Bazı vatandaşlar eşyalarını iplerle taşıyor” dedi. Yine aynı zorlukları yaşayan Muhammet Yavaş, “Buradan geçerken çok zorlanıyoruz. Özellikle kışın büyük sorun oluyor. Çocuklarımızı sırtımıza alıp geçiyoruz. Yerine göre ayağımız kayıyor, düşüyoruz. Kadınlar, çocuklar zorlanıyor. Kışın su seviyesi de artıyor” şeklinde konuştu.

KUVVET ERİM GELDİ


Muhtar Coşkun Uzkuç’un ısrarı sonucu Yenice ve Çamköy’deki köprüleri incelemeye gelen Bekir Kuvvet Erim, programında olmamasına rağmen yıkılan köprünün olduğu Santral Mevkii’ne getirildi. Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, partililer ve YİKOB sorumlusunun da olduğu ortamda vatandaşlar ve muhtar Uzkuç sorunu yerinde anlattı. Kuvvet Erim, fizibilite çalışması yaparak, “Yıkılan köprünün de fizibilitesini yapacağız. Yıkılmış bir köprü, bir sorun bulmaya çalışacağız. Bir formül bulmaya çalışacağız” dedi.