Aydın’da başarılarla dolu köklü geçmişi ve geleceğe dönük çağdaş eğitim anlayışıyla bilinen Uğur grubu yeni ve büyük bir adım daha attı. Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM), Aydın’da her alanda öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacak. BAUSEM Aydın Müdürü Nihan Kırlıkovalı, BAUSEM ve çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Kavas: Sizi yakından tanıyabilir miyiz? Nihan Kırlıkovalı: Aydın’da yaşayan değerli vatandaşlarımız, bilginin hayatınızı konfora çevireceği güzel günler dilerim. 18 yıldır profesyonel iş hayatımda kendimi, üniversiteden mezun olduğum günden bugüne kadar bitmeyen bir eğitim sürecinin içerisinde buldum. Bu eğitim sürecine yaklaşık 20 yıl önce Boğaziçi Üniversitesine bağlı Deulcom İnternational’ın Halkla İlişkiler Bölümünü tamamlayarak adım atıp, tüm iş yaşantım boyunca da eğitim sürecimi geliştirerek devam ettim. Şimdi ise Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Aydın’da özenle tasarladığımız programlarla sizlere sadece eğitim vermekten öte geleceğinizi şekillendirecek yeni bir anlayış getirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. M.K: Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden bir olan Bahçeşehir Üniversitesi(BAU) ve bu çatı altında kurulan yeni nesil eğitim modeli yaşam boyu eğitim olarak da adlandırılan Bausem hakkında bilgi verebilir misiniz? N.K: 2004 yılında İstanbul’da faaliyetlerine başlamış olan Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM),üniversitenin diploma programları dışında kalan tüm eğitim (sertifika/ atölye) programlarını düzenlemektedir. En yeni bilgiye, sizinle tüm öğrendiklerini paylaşmaya hazır ve heyecanlı eğitmenlerle ulaşmak, öğrenme heyecanı paylaşabileceğiniz kişilerle bir araya gelmek, ama en önemlisi kendinizi besleyebileceğiniz bir eğitim merkezidir.
BAUSEM Bahçeşehir Üniversitesi’nin üniversiteye hazırlık, mesleki yeterlilik ve kişisel gelişim eğitimleri ile verildiği her yaşta eğitime açık, mesleğinde kendisini daha ileriye taşımak isteyen tüm katılımcılara kapısını açmıştır. M.K: BAUSEM bünyesinde bulunan kurslarla ilgili bilgi verir misiniz? N.K: BAUSEM’in sınırları içinde hayatı tüm yönleriyle hissedebilirsiniz. Üniversiteye hazırlık kursu başta olmak üzere Yoga Eğitimi, Aile Danışmanlığı, Doğum Koçu ile Doula Eğitimi gibi sosyal hayatı daha düzenli ve doğru yaşamayı sağlayan kurslar mevcuttur. Bu kursların yanında iş dünyasında daha sağlam bir kariyer inşası için birçok kurs bulunmaktadır. Dijital ve Sosyal Medya Pazarlama, İnsan Kaynakları Yönetim Uzmanlığı, Uzlaştırmacı Eğitim, Zaman Yönetimi ve Planlama, Eğiticinin Eğitimi ve YDS İngilizce Sertifika Programı gibi birçok program; uzman kadro ile Aydınlıların tercihine sunulmaktadır.
İş Hukuku ve Arabuluculuk da göze çarpan eğitimlerden bir diğeridir. M.K: Üniversiteye hazırlık kurslarınız hakkında daha ayrıntılı bilgi verir misiniz? N.K: Bildiğiniz üzere Aydın’daki en köklü ve tecrübeli eğitim ailelerinden biriyiz. Bahçeşehir ve Uğur gibi iki büyük markayla yolumuza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğru ve sağlam adımlarla devam etme gayreti içerisindeyiz.
BAUSEM’de 8, 10, 11 ve 12. sınıflar ve mezun öğrencilerimiz için kurslarımız bulunmaktadır. Eğitim hayatın her alanında yaşam boyu devam eder. Doğru eğitim olanaklarını sağlarsanız herkes alanında başarılı olacaktır. M.K: Eğitim anlayışınız ve çalışma disiplininiz hakkında bilgi verir misiniz? N.K: Eğitimde ve öğretimde her öğrencimiz bizim için özeldir. Sağlıklı ve sistemli bir ortamda her öğrenci başarıya eşit uzaklıktadır. Eğer bir sınavda başarı istiyorsanız tüm etmenleri tanımanız gerekir. Öğrenci önce kendini sonra gireceği sınavı iyi tanımalıdır. Hak verirsiniz ki bir sınavı doğru tanırsanız o sınavı kolay yenersiniz. Bu doğrultuda öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde tanımalarına ve sınavı tüm yönleriyle bilmelerine rehberlik etmekteyiz. Öğrencilerimizle her an iletişim halinde olup rehberlik birimimizle her öğrencimiz için ayrı bir çalışma programı hazırlamaktayız. M.K: BAUSEM Aydın’ı kimleri önerirsiniz? N.K: Okul öncesi, örgün öğretim kadar önemli olan ancak çoğu zaman yetişkin bireylerin erteleme eğiliminde olduğu yaşam boyu eğitim kavramı 7’den 70’e herkesi kucaklamakta.
Meslek edinmek isteyen, uzman olduğu konuyla ilgili kendini geliştirmek isteyenler, ilgi duyduğu, merak ettiği konularda eğitim almak isteyenler ve ayrıca mesleklerini yapabilmeleri için MYK tarafından zorunlu tutulan sınavlara hazırlık eğitimi almak isteyen herkese öneririz. M.K: Aydın ilinde faaliyet gösterdiğiniz Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinden eğitim almak isteyenler sizlere nasıl ulaşabilirler? N.K: Kurumumuzu ziyaret edip, eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi almak isteyen tüm misafirimizi konuk etmekten mutluluk duyarız. Adresimiz, Efeler ilçesi Ramazanpaşa Mahallesi, 25 Sokak olup iletişim numaramız ise 0256 225 14 01’dir. Ayrıca internet adreslerimiz www.bausemaydin.com ve www.bausem.bau.edu.tr ile sosyal medya adresimiz instagram @bausemaydin’den bize ulaşabilirler.