Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Örgütü, CHP’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi. Törene İYİ Partili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Mert Öreroğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi’nin Başkanı Şafakta Nalan Ayaz ve yöneticileri ile partililer katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İlçe Başkanı Serkan Sevim, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ”

CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz törende yaptığı konuşmada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Fırkası’nı kurduklarını hatırlatarak, “Partimiz rejimlerin, devletlerin, imparatorlukların yıkılmasına rağmen 96 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır ve yaşamaktadır. Biz CHP’liler olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliği ve cumhuriyeti koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

“CUMHURİYET DÜŞMANLARI HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAK”

Konuşmasının devamında CHP’nin ilk Genel Başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” şeklindeki sözlerini hatırlatan Doğukan Kurnaz, şöyle devam etti: “Atatürk ilke ve inkılaplarını müfredattan çıkaranlar, paralardan Atatürk’ün resmini silmeye çalışanlar, her fırsatta partimizi hedef göstererek, cumhuriyetten ve cumhuriyet kazanımlarından rahatsız olanlar amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti laik, demokratik, çağdaş ve adaletli bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir.”

“AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin ve demokrasinin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz” diyen Kurnaz, şunları kaydetti: “Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum.”