Aydın’da yaz tatilinin sona ermesinin ardından öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılı için dersbaşı yaptı. İl genelindeki 857 okulda 14 bin öğretmen ve 180 bin öğrenci, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in çaldığı ders zili ile yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende öğrencilerin halk oyunları gösterisi büyük alkış aldı. Törende 4. sınıf öğrencileri ile 1’inci sınıfa başlayan öğrencilere temsili hoş geldin çiçeği takdim edildi.

“CUMHURBAŞKANI OLACAKMIŞ GİBİ EĞİTİLMESİ LAZIM”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger konuşmasında, “Bugün ülkemizin tüm köşelerinde olduğu gibi Aydın’da eğitim öğretim yılının ilk dersini başlatıyoruz. Ülkenizi kalkındırmak ve geliştirmek istiyorsanız her bir santimetre karesiyle ilgilenmeniz lazım. Her metrekaresini işlenmiş ve medeni bir hale getirmek zorundasınız. Eğer ülkenizi geliştirmek ve kalkındırmak istiyorsanız, tarihte var olmak istiyorsanız isminizi altın harflerle yazdırmak istiyorsanız her bir ferdi eğitmek işlemek ve onu çağın bilgisiyle kuşatmak ve donatmak durumundasınız. Ama o çocuklarınızı kendi köklerinden kendi genlerinden koparmadan bunu yapmak zorundasınız. Bizim her çocuğumuzun bu ülkeye Cumhurbaşkanı olacakmış gibi eğitilmesi lazım. Kimin nereden nasıl çıkacağını bilmiyoruz. Belki Yılmazköy İlkokulundan ilerde bir Cumhurbaşkanı çıkacak bunu bilemeyiz. Bu okulda ilk kez ayakkabısız bir ortamda okullarına girip ter temiz bir ortamda okuyacaklar. İnşallah onları bu şekilde çağın bilgisiyle donatacağız. Geleceğe daha farklı bakacağız. Eğitim yılı hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUK YETİŞTİRMEK DÜNYANIN EN ZOR SANATIDIR”

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ise, “Eğitim camiamızın en heyecanlı ve en umut verici gününde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün 857 okulumuzda 14 bin öğretmenimiz ve 180 bin öğrencimiz ile 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor sanatıdır. Güzel bir eser için güven, beceri, sabır ve sevgi gerekir. Bu sanatın ilk dersi çocuklarımızı anlamaktır. Bu önemli yürüyüşte çocuklarımıza olan ilgimiz, sevgimiz ve merhametimiz insanımızı ve insanlığı ihmal edecektir” diye konuştu. Törenin ardından sınıfları gezen Vali Köşger, öğrencilerle yakından ilgilenerek başarı diledi.