Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen törene CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Günel ve Gürbilek'in Atatürk anıtına birlikte çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Tören, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in konuşmasıyla devam etti.

“96 YILDIR HUKUKSUZLUĞA KARŞI AYRIM YAPMADAN DEVAM EDİYORUZ”


Gürbilek konuşmasında, "Bugün modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan partimizin 96. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Geçtiğimiz günlerde 100. yıl dönümünü kutladığımız Sivas Kongresi; büyük önderimiz, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, Kuvayi Milliye ruhundan ve müdafaa-i hukuk anlayışından neşet eden, onun bağrından doğan Cumhuriyet Halk Partisinin de ilk kurultayıdır. Dolayısıyla halkımızın vicdanından yükselen Kuvayi Milliye ruhunu, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti çatısında birleştiren kongredir. İlk kurultayımızın ve ilk genel başkanımızın aydınlattığı yolda partimiz, 96 yıldır her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı ayrım yapmadan tüm yurttaşlarımız için hakkı, hukuku, adaleti savunmaya devam etmiştir ve edecektir” dedi.

“MİLLETİN DEMOKRATİK İRADESİNİN ÖNÜNE KİMSE GEÇEMEZ”


Gürbilek, “Köklerini müdafa-i hukuk anlayışından alan ve çok partili demokrasiye geçişin öncülüğünü yapan partimiz aziz milletimizin büyük mücadeleler sonunda elde ettiği hukuki ve demokratik kazanımları koruma kararlılığındadır. Hiç şüphesiz ki, bu kazanımların en büyüğü tüm yetkilerin bir saraydan, bir tek adamdan alınıp meclise, milletin temsilcilerine, yani milletin kendisine verilmiş olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, 96 yıl önce olduğu gibi bugün de saray rejiminin yurttaşlarımıza reva gördüğü haksız, hukuksuz ve adaletsiz yönetim anlayışına karşı, yurttaşlarımızın birlikteliğini, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kararlılıkla savunacaktır. Milletimizin demokratik iradesinin ve refahının önündeki tüm engelleri kaldırmak için mücadele edecektir” ifadelerini kullandı.

“SARSILMAZ İNANCIMIZI BUGÜN DE AYNI HEYECANLA SÜRDÜRÜYORUZ”


Gürbilek törende yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığına ve milletimizin iradesine olan sarsılmaz inancımızı 96 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı heyecan ve kararlılıkla yineliyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere dünya tarihinde emperyalizme karşı en şanlı mücadeleyi veren vatansever yurttaşlarımıza ve siz değerli partililerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Yapılan konuşmanın ardından CHP'liler alandan ayrıldı.