Sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na Aydın'dan destek geldi. Efeler'deki Eğitim Sen Aydın Şube binasında bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Kaftancıoğlu'na ceza verilmesini protesto etti.

"DAVA HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ"

Açıklama yapan Platform Sözcüsü Uğur Önal, Türkiye'de bağımsız olması gereken yargının üzerine uzun süredir siyasal iktidarın gölgesinin düştüğünü iddia ederek, "Tüm yetkilerin tek kişinin elinde toplandığı sistem ile birlikte iktidar elinde bir sopaya dönüşen yargı, halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanından sanatçıya, hakkını, hukukunu arayan işçiden kamu emekçisine, sanatçıdan gazeteciye kadar her kesime karşı bir baskı aracına dönüşmüştür" dedi. Kaftancıoğlu hakkında açılan davanın hukuki değil siyasi olduğunu öne süren Önal, davada verilen hapis cezası ile de demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne ağır bir darbe indirildiğini iddia etti. Önal, Kaftancıoğlu'nun yanında olduklarını söyledi.

"BERAAT ETMELERİNİ BEKLİYORUZ"

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir de, Didim'de öğretmenlik görevinden ihraç edilen 3 Eğitim Sen üyesi ile ilgili konuştu. Asılsız suçlamalarla üyelerinin görevlerinden ihraç edildiğini savunan Özdemir, üyelerinin haklarında açılan davalardan beraat etmelerini beklediklerini ifade etti.