Aydın'da 1984 yılında kurulan ve şu anda 150 üyesi bulunan Kanarya Sevenler Derneği, 2019-2020 sezonu açılışını gerçekleştirdi. Aydın Ticaret Odası'nda (AYTO) düzenlenen açılışa Ege Bölgesi'ndeki kanarya ve kafes kuşları sevenler katıldı. Yoğun ilgi gören açılışa katılanlar arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, AYTO Başkanı Hakan Ülken ile Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu 2. Başkanı Oğuz Özkaya da yer aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışa yönetimi ile birlikte ev sahipliği yapan Aydın Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Zekeriya Pınarbaşı, dernek olarak sezon açılışını her yıl gerçekleştirdiklerini belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz sezon açılışımızda kanarya ve kafes kuşları sevenler bir araya gelerek kaynaşıyorlar ve derneğimize katkıda bulunuyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Camiamıza sezonumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

"PARA DEĞİL, YER DESTEĞİ İSTİYORUZ"

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu 2. Başkanı Oğuz Özkaya da, federasyonun bünyesinde yer alan derneklerin üyelerinin hobi amacıyla kuş beslediklerini söyledi. Kuşlarla ilgili yaklaşık 140 kategoride yarışma düzenleme imkanlarının bulunduğunu kaydeden Özkaya, Aydın'da büyük bir yarışma yapmak için 6 bin metrekare genişliğinde bir yere ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Yarışma için belediye yetkilileri ve bürokratlardan yer desteği talep eden Özkaya, "Biz belediyelerden, bürokratlardan para değil, yer desteği istiyoruz. Büyük bir yarışma organizasyonu yaptığımızda Türkiye'nin 116 derneğinden 80 vilayetinden Aydın’a kuşlar gelecek. Bu durum şehre de katkı sunacak" diye konuştu. Özkaya, çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasında kuş beslemenin önemine de vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından kanarya ve kafes kuşları sevenler, Kanarya Sevenler Derneği'ne para ile kuş ve kuş malzemeleri bağışladı. Bağışlanan kuş ve kuş malzemeleri de açık artırma usulü ile satılarak paraya çevrildi.