İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı yazılı açıklamada evlatlarını hain terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmaya çalışan Diyarbakırlı annelere seslenerek, "Uyarıyorum; o annelerin çözüm adresi bir partinin kapısı değil, devletin kapısıdır” demişti. Bu açıklama sonrasında tepkisini dile getiren AK Partili Metin Yavuz, Akşener’in ne ahlaki ne de vicdani olmayan bir açıklamada bulunduğunu belirtti.

DEVLETİ HEDEF GÖSTERME ÇABASI

Akşener’in Diyarbakırlı annelere sözde destek verdiğini ancak HDP ve PKK’ya tek laf etmediğini ifade eden Yavuz, şunları kaydetti: “Siyasi öncülerin toplumların taktirini kazanacak evrensel ahlaki kültüre sahip olmaları gibi bir zorunlulukları vardır. Yaptığı yazılı açıklama ile HDP ve PKK’ya tek laf etmeden Diyarbakırlı annelere sözde destek veren milliyetçi (!) İYİ Parti'nin milliyetçi (!) Genel Başkanı Meral Akşener tamda bu nokta da ne ahlaki, nede vicdani olmayan açıklamalarda bulunuyor. Yaptığı yazılı açıklama ile PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’yi değilde devleti hedef gösterme çabasına giren Akşener demek istiyor ki; HDPKK'yı rahat bırakın, devletin yakasına yapışın. Kendisinin de anne olduğu göz önünde bulundurulduğunda Akşener HDP’nin karşısında dik durarak, evlatlarını hain terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmaya çalışan bağrı yanık Diyarbakır’lı annelerin yanında olduğunu net bir şekilde ifade etmelidir. HDP’li Belediyelere Kayyım ataması yapıldığında görevlerinden uzaklaştırılan belediye başkanlarının yanlarına giden CHP’li siyasilerin Diyarbakırlı annelere destek vermeyişlerini normal karşılayabiliriz. Ama milliyetçi olduğunu ifade eden bir parti liderinin devleti hedef gösterme çabasını asla normal karşılayamayız.”

"NEREDE BU KADIN DERNEKLERİ"

Kadın hakları savunucularının, evlatlarını PKK’nın elinden kurtarmaya çalışan anneler için ses çıkarmamasına da tepki gösteren Yavuz, “HDP’li belediyelere gelince hak, hukuk, adaletten bahseden, sözde kadın haklarını savunanlar, Gezi Parkı ve Kaz dağları için yeri göğü inleten şarlatanlar, doğa dostu geçinen sözde sanatçılar da Diyarbakır'da oğlunu PKK'nın elinden kurtarmaya çalışan annelerimiz için tek ses çıkarmıyor. Nerde bu sözde kadın dernekleri. Hak arayan annenin evladının cinsiyeti erkek olduğu için mi ses etmiyorlar. Dağa çıkarılan onlarca kız çocuğunun tecavüzleri, zorla hamile bırakılmasına bu bahsetmiş olduğum kesimler neden karşı gelmiyorlar” diye konuştu.

DEVLETİMİZ, DİYARBAKIRLI ANNELERİN YANINDA

Yavuz, “Onur yürüyüşü denen sapkın (LGBT) yürüyüşünde koşa koşa gidenler, ağaç gerekçesiyle ortalığı yakıp yıkanlar, söz konusu terör örgütü PKK’nın mağdur ettiği anneler olunca bir anda sağır ve kör oluyorlar. Başkan Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun törörle mücadele konusundaki kararlığı bellidir. Güçlü devletimiz, kahraman mehmetciklerimiz ve polisimiz ile kökünü kazıyıncaya kadar terörle mücadeleye kararlılıkla devam edecektir. Devletimiz, Diyarbakır’lı annelerin yanındadır. Onların bu onurlu mücadelesini takdir ediyor, bir an önce evlatlarına kavuşmalarını umut ediyoruz” diyerek Diyarbakırlı annelerin yanında olduklarını ifade etti.