Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl etkinlikler için Nazilli'ye gelen Bosna Hersek, Sırbistan, Gürcistan, KKTC., Ankara Kuzeyin Uşakları Ekibi ve Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Dansları Topluluğu ekiplerinin gurup liderlerine, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan tarafından İşletmeciliğini Nazilli Belediyesinin yaptığı Menderes Et ve Balık lokantasında veda yemeği verdi.

EŞLERİYLE KATILDILAR

Veda yemeğinde Başkan Özcan, eşi Aslı Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ve eşi Züleyha Öreroğlu misafirlerini özenle ağırladı. Kurtuluş Bayramı etkinlikleri boyunca tüm organizeyi yürüten Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, Nazilli Belediyesi Halk Dansları Ekibi Koordinatörü Necdet Pekel ile etkinlikler sürecinde sunuculuk yapan Türkçe Öğretmeni Ayhan Gül’de yemekte bulundu.

“BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK”

Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu konuşmasında etkinliklere katılarak her ana renk katmalarından dolayı çok mutlu olduklarını vurguladı. Öreroğlu “Özgürlük bizim için çok önemliydi. Özgürlüğü bize öğreten Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız hepimiz. Özgürlüğü bize kazandıran Efelerin torunlarıyız. Bu yolda iyi bir başlangıç yapalım diyen Kürşat Başkanımı da 97. Yılda çok mutlu ettiğinizi düşünüyorum. Sizlerin katkılarıyla güzel bir beş gün geçirdik. Önümüzdeki yıllardan daha da büyüterek daha kardeşçe daha dostça hep beraber yaşayacağımızı düşünüyorum. Ülkelerin kardeşliği dünyayı birleştiriyor. Sizler de bize güzellikler getirdiniz. Hep birlikte güzel günler göreceğimizi düşünüyoruz. Katkılarınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“DOSTLUK VE BARIŞ KAZANDI”

Binlerce kilometre uzaklardan gelerek Nazilli’nin önemli gününde kendileriyle birlikte olmalarının kıvanç verdiğini belirten Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan: “ Sizlerden nasıl ayrılacağımızı bilmiyorum. Nazilli biraz sıcaktı ama umarım ev sahipliğimizden dostluğumuzdan memnun kalmışınızdır. Biz Bosna’dan ayrılırken ne kadar zorluk çektiğimizi hatırlıyorum da, şimdi sizleri yolcu etmek de bizlere zor gelecek. Ama dostluk kazandı, barış kazandı buna eminim. Bizim için çok önemli bir günde sizler ile yan yana olmak, omuz omuza olmak büyük mutluluk verdi. Bizim için bu önemli günde yanımızda olmanız çok çok manidardı. Sizlere Nazilli halkı adına, kendim ve ekibim adına çok ama çok teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ

Nazilli'de kaldıkları süreçte en iyi şekilde ağırlandıklarını ifade eden misafirler yemek sonunda uğurlanırken duygusal anlar yaşandı. Bol bol hatıra fotoğrafı çekilerek Nazilli’de kurdukların dostlukların baki kalacağını ifade eden misafirlere yemek sonunda 5 Eylül Kurtuluş Günü etkinliklerine katılımlarından dolayı plaket ve Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler sunuldu.