İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ‘İlköğretim Haftası’ kutlama etkinlikleri kapsamında Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’n çelenk sunulacak ardından Yılmazköy İlkokulu’nda saat 10.30’da tören düzenlenecek.

EĞİTİM KALİTESİ ARTACAK

Aydın’da 2019-2020 eğitim öğretim yılı için tüm önlemlerin alındığını dile getiren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “LGS sonucuna göre yerleştirilmeyen 60 öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerle ilgili sorun çözüldü, velilerimiz öğrencilerini okullara kaydettirdi. Bütün öğrenciler istediği okula yerleşmiş durumda. Eğitim güvenliğiyle ilgili toplantılar yaptık. Okullar başlamadan önce fiziki mekanlarla ilgili sıkıntıları gözden geçirdik. Gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Önümüzdeki yıl yapacağımız akademik çalışmayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile toplantı gerçekleştirdik. Aydın’daki eğitim kalitesini bulunduğu noktadan çok daha iyi noktaya taşıyacak tedbirleri alıyoruz. Bu dönemde çok daha iyi bir eğitim seviyesini yakalamış olacağız. Eğitim anlamında biraz ivme kaybettik. Buna yönelik yoğun çalışma yürütüyoruz.

OKULLAR EĞİTİME HAZIR

İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş ise “Haziran ayında karnelerini alıp yaz tatiline giren öğrencilerimiz yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte eğitim yuvalarına dönüyor. Yeni dönemde okullarımızın fiziki durumlarını eğitime hazır hale getirdik. Okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşacak olan öğrencilerimiz için okullarımızın temizlik, tamirat, tadilat, boya işleri ve bahçe düzenlemelerini gerçekleştirdik.