CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, siyaset, sanat, müzik ve iş dünyasının önemli isimleri ile birlikte çok sayıda Kuşadalının ve tatilcinin izlediği final gecesi büyük ilgi gördü.

BARIŞ MANÇO ONUR ÖDÜLÜ ALPAY'A VERİLDİ

Yarışma kapsamında gelenekselleşen Barış Manço Onur Ödülü, bu yıl ünlü yorumcu ve şarkıcı Alpay’a verildi. Alpay ödülünü yarışmanın organizatörü Ali Rıza Türker’den aldı. 6 yıl aradan sonra düzenlenen Altın Güvercin Beste yarışmasının onur ödülüne, yarışmanın aynı zamanda organizatörü olan Ali Rıza Türker layık görüldü. Ödül töreninden önce genç sanatçı Edis sahne aldı. Hayranlarından büyük ilgi gören genç sanatçı, Altın Güvercin final gecesine büyük heyecan ve coşku kattı. Büyük jürinin değerlendirme yapmak için toplantı yaptığı sırada sahneye Türk Pop Müziği'nin sevilen ismi Edis çıktı. "Yalan", "Çok çok", "Dudak" ve "Bana Ne" gibi birbirinden güzel parçalarını seslendiren genç şarkıcı, Amfi Tiyatroyu dolduran binlerce kişiye coşkulu dakikalar yaşattı. Edis, verdiği konser sonunda davetliler ve protokol üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

EN İYİ BESTE ÖDÜLÜNÜ ÇERÇİOĞLU VERDİ

Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişinin televizyonlar aracılığıyla canlı izlediği yarışmada Ali Rıza Türker’in başkanlığını yaptığı büyük jüride; İzzet Öz, Işın Karaca, Doğukan Manço, Ali Rıza Binboğa, İlhan Şeşen, Armağan Çağlayan, Volkan Severcan, Yusuf Bütünley ve Ömür Gedik yer aldı. Halk jürisi ise Murat Sert ile Hüsnü Öten'den oluştu. Altın Güvercin Beste Yarışması'na başvuran binlerce eser arasından finale kalan 10 beste, şefliğini Turhan Yükseler'in yaptığı orkestra eşliğinde daha önceden kurayla belirlenen sıraya göre yorumcuları tarafından seslendirildi. Jüri, 10 eser arasından birinciliğe ve Altın Güvercin’e söz-müzik ve yorumculuğunu Gökçe Özgül'ün yaptığı 'Sen Bana Canlı Lazımsın' adlı eseri layık buldu. Ödülünü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun elinden alan ve 50 bin liralık para ödülünün de sahibi olan besteci Gökçe Özgül, “Çok mutluyum. Mutluluğumu tarif edemiyorum. Yaşadığım çok güzel bir duygu “ dedi.

ÇERÇİOĞLU, TERÖRÜ LANETLEDİ

Altın Güvercin’in sahibi olan besteci ve yorumcu Gökçe Özgül’ü kutlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da “Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 6 yıl aradan sonra bize bu güzelliği yaşattığı için çok değerli Kuşadası Belediye Başkanımı Ömer Günel’i tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu güzel kurtuluş günümüzde üzücü bir haber almıştık. Mardin Özel Hareket şube Müdürü PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir kez daha terörü lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bu arada, yarışmada ikincilik ödülü, gümüş güvercini ve 30 bin lira para ödülünü 'Prova' isimli eseriyle Selehattin Erhan alırken ödüllerini CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız takdim etti. Üçüncülüğü, bronz güvercini ve 20 bin lira para ödülünü de 'Korkarım' isimli eseriyle kazanan besteci K.Gökhan Varol’da ödüllerini organizatör Ahmet San’dan aldı. 22. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda en iyi yorumcu ödülünü ise 'Prova' isimli eseri seslendiren Duygu Karakuş kazandı. Karakuş, en iyi yorumcu ödülünü CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun elinden aldı.

KUŞADASI'NA KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

6 gün boyunca Kuşadası'nın kültür, sanat ve müziğe doyduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "6 yıllık bir aranın ardından yeniden kanatlandırdığımız Altın Güvercin’de büyük finalin mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşadası’nın en önemli markasını yeniden ayağa kaldırdığımız ve altın güvercini yeniden uçurduğumuz için mutluyuz. Katkı koyan ve ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz" dedi.

KILIÇDAROĞLU ÖDÜL TÖRENİNE KATILMADI

Altın Güvercin Beste Yarışması'na "Onur Konuğu" olarak davet edilen ve programa katılacağı bildirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise final gecesinde protokoldeki yerini almadı. Kuşadası Belediyesi önünde halka seslendiği sırada İ.Ö. isimli bir vatandaşın yumurtalı saldırısına uğrayan CHP liderinin, büyük jürinin kazanan isimleri belirlemek için yaptığı toplantı esnasında Ankara'ya dönmek üzere Adnan Menderes Havaalanına'na hareket ettiği öğrenildi. Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Mardin Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın acı haberini alması üzerine final gecesine katılamayarak Ankara'ya döndüğünü söyledi.