Başak Eğitim Hizmetleri, uzun zamandır devam eden çalışmaları sonucu, Singapur matematiği eğitim modeline uygun olarak hazırlanmış olan ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf matematik kitaplarının basımını Tales Bilim Yayınları kapsamında gerçekleştirdi. PISA ve TIMSS gibi sınavlarda 50 üzeri sıralamalarda yer alan Türkiye’de matematiği daha ileri seviyelere ulaştırmak amacıyla, son yıllarda birinci sırada yer alan Singapur matematik modelinin uyarlandığı yayınların devamının da hazırlanması için çalışmalar devam ediyor.

“TÜM ÖĞRENCİLER YARARLANABİLECEK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başak Eğitim Hizmetleri Kurucu Temsilcisi ve Tales Matematik Müzesi Kurucusu F. Alp Ayaydın, “Türkiye’de matematiğin korku duyulan bir alan olması ve öğrencilerin bu düşünceden uzaklaştırılması Tales Bilim Yayınları’nın en önemli hedeflerindendir. Kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına paralel olup farklı öğretim modelleri ile hazırlanmıştır. Çocukların matematiğe daha sıcak yaklaşmasına hatta eğlenerek öğrenmesine katkı sağlayacak formattadır. Başak Koleji öğrencilerinin yanında tüm Türkiye’deki öğrenciler bu kaynaklardan faydalanabilecekler. Şimdiden 10 bin adet basımı talep eden okul ve öğrencilere yayınlarımızı ilettik. Alanları genişletmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz, Tales Bilim Yayınları pek çok alanda Türkiye’ye hizmet eden kaynakları oluşturacaktır” dedi.

MATEMATİK PARKI PROJESİ

Başak Eğitim Hizmetleri Genel Direktörü ve Tales Matematik Müzesi Kurucusu Metin Akyol ise, “Türkiye'yi matematikte, Tımss ve PISA sınavlarında ilk 5'e taşımayı hedefleyerek sürdürdüğümüz projelerimiz içinde önemli adım olan Tales Bilim Yayınları'nın ilk baskısının tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Matematik uzun yıllardır söylediğimiz gibi geliştirmemiz gereken ve gelişmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaktan gurur duyduğumuz bir alandır. Dünya sıralamalarında 56’ncı sırada yer alan Türkiye’nin ilk 5’e girmesi bizim için oldukça önemli. Bu sebeple 2015 yılında kurduğumuz Tales Matematik Müzesi’ne binlerce ziyaretçi ağırlamanın yanında, gezici olarak da müzeyi neredeyse 70 ile ulaştırdık. Leonardo Da Vinci Müzesi’ni İzmir’in ardından Kuşadası’na açtık ve Ekim ayında Ankara’da da açıyoruz. Ankara’da ayrıca Tales Kids müzemizi de açmak için son hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Aydın’da çok büyük bir Matematik Parkı açacağız önümüzdeki zamanlarda ve daha sizlerle paylaştığımız pek çok projemiz var. Şimdi de Tales Bilim Yayınları. Biz yaptığımız tüm işlerde Türkiye’ye fayda sağlamak amacıyla yola çıkıyoruz. Sadece okulumuz sadece Aydın ili değil, Türkiye kazansın istiyoruz, yeni yayınlar tüm Türkiye’ye hayırlı olsun” diye konuştu.