Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Başkan Çerçioğlu; milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği Kılıçdaroğlu'nu makam odasında ağırladı. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve Çerçioğlu, görüşmelerini tamamladıktan sonra belediye önünde toplanan vatandaşlarla buluştu.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ EN İYİ ŞEKİLDE UYGULUYORUZ"

İlk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'a geldiği için Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, "Sayın Genel Başkanım, yerel seçimlerde Aydın halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Altyapı, üstyapı, kültür merkezleri, parklar, yeşil alanlar... Bunlar zaten bizim asli görevlerimiz. Ama sizin vermiş olduğunuz en önemli talimat sosyal belediyecilik. Biz de diğer Cumhuriyet Halk Parti’li belediyeler gibi sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uyguluyoruz. Eğer Aydın'da yaşıyorsanız, hiç kimse karnı aç yatağa girmez, hiç kimse soğuktan üşümez. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediyesi var. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var. Sayın Genel Başkanım sizin talimatlarınız doğrultusunda her zaman fakir fukaranın, garip gurebanın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Yerel seçimlerde Aydın halkının bize vermiş olduğu destekten dolayı minnet duygularımı ifade ediyorum" dedi.

EFELERİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Kurtuluş Savaşı'nı verenlerin her dönem başlarının tacı olduğunu ifade etti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazileri anan Kılıçdaroğlu, efelerin de milli kurtuluş mücadelesinde özel bir yeri olduğuna işaret etti. Efelerin silahlarıyla işgale karşı direndiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Anadolu'nun aydınlanmasında, kurtulmasında ve işgalinin ötelendirilmesinde her türlü mücadeleyi veren Aydınlılarımızdır, efelerimizdir. Efelerimize ‘Aydınlarımız’ diyorum. Efe de aydın olur mu? Eğer bir kişi toplumun geleceğini görüyorsa, milli mücadele veriyorsa o aynı zamanda ülkenin aydınlarının bir parçasıdır. Dolayısıyla o mücadeleyi verdiler bunlar. O mücadeleyi verirken de her türlü özveride bulundular."

AYDIN HALKINA TEŞEKKÜR

Aydınlılara Özlem Çerçioğlu'nu yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçtikleri için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, Çerçioğlu'nun tüm çabasını Aydın'a adadığını söyledi. Çerçioğlu'nun Aydın'ı çağdaş uygarlığın kenti haline getirmeye çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisinin normal belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliği de başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

"ÖRNEK ALIYORLAR"

Yeni seçilen büyükşehir belediye başkanlarına Aydın'a gelmelerini ve Çerçioğlu ile görüşmelerini önerdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yeni seçilen büyükşehir belediye başkanlarımıza diyoruz ki, ‘Aydın'da Özlem Çerçioğlu'na gideceksiniz, geçmişte neler yaptı, projelerini nasıl tamamladı, hangi projeyi kaç liraya mal etti, tüm bu bilgileri kendisinden alabilirsiniz. Aynı bilgileri alarak, kendi bulunduğunuz ilde bunları hayata geçirebilirsiniz.' Onlar da geliyorlar, bakıyorlar, örnek alıyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanının hesap verebilir olması ve israf yapmaması gerektiğini ifade etti.

REFERANDUM TALEBİ

Genel siyasete de değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsız olmadığını iddia ederek, "Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bunun için gerekiyorsa Anayasa'nın değişmesi lazım. Diyorsanız ki ‘Vatandaşın bilgisine sunalım.’ Gelin referandum yapalım. Soralım vatandaşa cumhurbaşkanı taraflı mı olsun, tarafsız mı olsun? Vatandaş diyorsa ki ‘Cumhurbaşkanı taraflı olsun’ söz bir daha bir şey söylemeyeceğim. Ama ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olsun’ diyorsa o zaman değiştirelim bunu" ifadelerini kullandı.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYACAĞIZ”

Ülkeyi 17 yıldır AK Parti iktidarının yönettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, işsizliğin 8,5 milyona dayandığını dile getirdi. Çiftçinin, esnafın, işçinin, emeklinin ve kadının hayatından memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Herkes soruyor ‘Ne olacak bu memleketin hali?’ diye. Bir asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Biz, en zor koşullarda bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni aydınlığa çıkarmaya ant içmiş bir partiyiz. Çünkü biz mirasımızı Mustafa Kemal'den devraldık. Umutsuzluğa yer yok. Bunları anlatıyorum ama çıkışımız da var. Çıkışı hep beraber yapacağız. Yerel seçimlerde İstanbul, Adana, Antalya, Mersin ve Ankara'da önemli bir çıkış yaptık. Önümüze seçim geldiğinde aynı çıkışı beraber yapacağız. Demokratik yollarla Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız, bunu yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile hep beraber yapacağız. Sizden sadece bu süreçte düşünmenizi ve anlatmanızı istiyorum. Çünkü her birimizin bu ülkeye, çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu ülkede hepimiz huzur içinde, beraber yaşamak istiyoruz. Bunu gerçekleştirecek olanlar da bizleriz" dedi. Çerçioğlu, konuşmasını noktalayan Kılıçdaroğlu’na tablo hediye etti.