Aydın’ın 7 Eylül Kurtuluş Günü etkinleri öncesi ilçe ziyaretleri yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazilli’ye de gelerek Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinde CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları yalnız bırakmadı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları ile CHP ve İYİ Parti’nin ilçe başkanları belediye binasının önünde karşıladı. Kılıçdaroğlu, belediye binası girişinde zabıtaların selamlarını alarak selamla karşılık verdi. Daha sonra hep birlikte başkanlık makamına çıkıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Başkan Özcan, yöresel ürünler ikram etti. Özcan ayrıca Kılıçdaroğlu’na, Sümerbank motiflerinin bulunduğu tablo ve ilçenin ürünlerinin bulunduğu uzun yaşam sepeti hediye etti.

“GÜVENE LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Başkanlık makamındaki hediye takdimlerinin ardından ziyaret basına kapalı devam etti. Bu sırada Belediye binası önünde kurulan platformda 5 Eylül kutlamaları için Nazilli’de bulunan yerli ve yabancı folklor ekipleri gösteri yaptı. Gösterilerin ardından Başkan Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler sahneye çıkarak halkı selamladı. İlk olarak konuşan Nazilli Belediye Başkanı Özcan, birlik beraberliğin öneminden bahsetti. Özcan, “Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. İttifakın ne kadar kuvvetli olduğunu, bu memlekete neler kazandırabileceğini göstermek için bizi temsilci tayin ettiler. Bu güvene layık olmak için günde 18 saat çalışıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Özcan’ın ardından halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Özcan’a övgü dolu sözler sarfettti. Ardından hükümete yüklenerek, Türkiye’de işsizlik, yoksulluk gibi sorunlar bulunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Demokrasi içinde gerilimden uzak bir siyaseti benimsedik. Aydın’ın bereketli toprakları var. Her şeyi ithal ediyoruz. Üretimden uzaklaştırıldık. Sümerbank ve tank palet fabrikalarını sattılar. Neden sattılar? Hükümetin Suriye politikası yüzünden Türkiye’nin mülteci sorunu doğdu” ifadelerini kullandı.

“ONLARA GÖRE KENDİLERİ MÜSLÜMAN, BİZ DEĞİLİZ”

Millet İttifakı belediye başkanlarından iki şey talep ettiklerini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle parti ayrımı yapmayın. Eşit hizmet ve halkın parasını yönetirken şeffaf olmalarını istedik. Gördünüz, Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki israfı ortaya koydu. Bini aşkın aracı parkta topladı. İsrafın boyutlarını gösterdi. Onlara göre kendileri Müslüman, biz değiliz. Doğruların arkasında durduğumuz sürece ben halkın ferasetine güveniyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇERÇİOĞLU 

Kılıçdaroğlu konuşmasını Özlem Çerçioğlu’nun diğer belediye başkanları tarafından örnek alındığını ifade ederek, başarısından dolayı Çerçioğlu’na teşekkür ederek sonlandırdı.