İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ilçe ziyaretleri kapsamında Didim Teşkilatıyla bir araya geldi. Sezgin’i İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Başkan Vekili A. Erol Öktensoy, Belediye Meclis Üyesi Vefa Berk Tezsezener, ilçe yöneticileri ile partililer karşıladı.

“PARTİMİZİN ROLÜ OLMUŞTUR”

İYİ Parti Didim İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Başkan Vekili Erol Öktensoy, İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz’ın şehir dışında olduğunu belirterek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ilçe sorunlarını ve teşkilat noktasındaki çalışmaları ele alacaklarını belirtti. Sezgin Parti olarak Millet İttifakı’na bağlı olduklarını belirterek, “İttifakı kuvvetlendirerek daha da ileriye gitmek istiyoruz. Dedikodular genel duruşumuzu yansıtmıyor. İttifak mekanizması Türkiye’de yeni alışılmaya başlanmış bir format; bazen aksamalar olabilir ama bunun üzerinden geleceğimize inanıyoruz. İttifak yerel ve genel seçimlerde başarılı olmuştur. Güvenilir olmuştur. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı tarafından mağlup edilmiştir. Bu mağlubiyette partimizin rolü olmuştur” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM İHTİMALİ YOK”

Erken seçim üzerine yöneltilen soruya da yanıt veren Sezgin, “Seçim söz konusu olduğunda beklentilerimizi yüksek tutacağız . Baskın seçim ihtimalimiz yok. Ekonomik sıkıntıların olduğu bu ortamda seçime girme riskini göze alamazlar; seçim olma ihtimali yüksek değil” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİNİN GEREĞİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Yeni parti kurulma girişimlerini de demokrasinin gereği olarak tanımlayan İYİ Partili Sezgin, “Biz baskılar ve onlarca zorluklara rağmen seçime girmiş bir parti olarak yeni partilerin kurulması gerekliliğini, demokrasinin bir gereği olarak görüyoruz. Demokratik parlamenter sisteme geçiş noktasında ilave destek olacaktır” dedi.