Köşk Kaymakamlığı’nın önünde bulunan Köşk Tepesi’ndeki 1 dönümlük alana eski Bakan Atilla Koç’un Köşk’ün düşman işgalinden kurtuluşu ve Kurtuluş Savaşı şehitleri anısına yaptırdığı, 6 Eylül 1922 Namazgahı törenle açıldı. Törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri, eski Bakan Atilla Koç ile ailesi ve vatandaşlar katıldı. Köşk Kaymakamı Serdar Kaya ve İlçe Belediye Başkanı Nuri Güler, ilçeye kazandırılan hizmetten dolayı Koç ailesine teşekkür etti.
Bakanlığı döneminde Atilla Koç’un ülkeye önemli eserler kazandırdığının altını çizen Vali Köşger, “İlimizin kalkınıp gelişmesi için Atilla Koç büyük gayret göstermiştir. Atilla Koç’a ilimize ve ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Namazgahımızın hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AYDIN’IN GÖNLÜMDE AYRI BİR YERİ VAR

Baba ocağında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Bakan Selçuk, “Köşk ve Aydın’ın her zaman gönlümde ayrı bir yeri vardır. Kök ve aidiyet duygusunun ne demek olduğunu, topraklarımıza, ilimize, köyümüze ulaştığımızda o gönül bağımızı hemşehrilerimizle göz göze geldiğimizde hissediyoruz. Burada hayırlı bir hadiseye şahitlik ediyoruz. İş hayır işi olunca sevincimiz daha da artıyor. Bugün açtığımız namazgahın hem Köşk halkına hizmet edeceğine, hem de İslam alemine ve milletimize hayırlara vesile olacağına inanıyorum” dedi.

“SEVGİLİ BABAMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Namazgahların tarihte önemli kararların alındığı, istişarelerin yapıldığı, halkın bilgilendirildiği, toplandığı yerler olduğunu ifade eden Selcuk, “Namazgahlar toplumsal hayatın merkezinde yer alıyor. Kültürümüz içinde önemli bir yere sahip olan namazgahlar aynı şekilde işlevini devam ettirsin diye buradayız. Aydın bu kültürün yaşatıldığı önde gelen illerimizden birisi. Aydın’da 200’den fazla yerleşim biriminde şu ana kadar tespit edilmiş 12 adet namazgah olduğunu biliyoruz. Bu geleneğe sahip çıkma hassasiyetini göstermemiz gerekiyor. Açtığımız 6 Eylül 1922 Namazgahı’nı da şuurun ve hassasiyetin bir eseri olarak görmekteyim. Bundan dolayı öncelikle sevgili babama bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Bakan Selçuk, Köşk’ün 6 Eylül, Aydın’ın 7 Eylül düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümlerini kutladığını belirtti.

“TÜM MASRAFLARI BEN VE EŞİM KARŞILADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Atilla Koç, "Bütün İslam alemine ve özellikle benim aileme benim aileme büyük iyiliği olan akıl denizimiz Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Tayyip beyin kızımı bakan yapmasıyla ben bir başka ilke adım attım. Cumhuriyet devrinde sağken evladının bakanlığını gören tek bakan benim. Ben Köşklüyüm. Burada okudum. Buraya bir hizmetimiz olsun istedik. Bu namazgahın tüm masrafları Şadiye-Atilla Koç ortak hesabından karşılandı. Yapılan hizmetlerin hiçbirinde iyilik dahi olsa yardım kabul edilmemiştir. İlçemize bu namazgah hayırlı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Atilla Koç, ailesiyle birlikte namazgahın açılışını yaptı. Daha sonra kılınan Cuma namazı ile birlikte 6 Eylül 1922 Namazgahı hizmete girdi.