CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir takım ziyaretler için Aydın’a geldi. CHP liderinin Aydın’da ilk durağı Çine oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ile parti üyelerinin yer aldığı ziyarette Kılıçdaroğlu ilk olarak Çine Belediyesi’ni ziyaret etti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’na Başkan Dinçer, incir, zeytinyağı gibi Aydın’ın yerel ürünlerinin yer aldığı hediyeleri takdim etti. Belediye ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu, Hükümet Meydanı’nda Çinelilere seslendi. Çinelilere teşekkür etmeye geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Seçimler bitti de genel başkan niye geldi diyeceksiniz, size teşekkür etmeye geldim. Size yürekten teşekkür ederim. Sizin için çalışan belediye başkanını seçtiğiniz için” dedi.

“HER KURUŞUN HESABINI MİLLETE VERMEK ZORUNDALAR”

Yeni bir siyaset anlayışını iki temel kural üzerine inşa etmeye çalıştıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Birincisi seçildiği andan itibaren bizim belediye başkanlarımız hiçbir vatandaş arasında ayrım yapamayacaklarıdır. Herkesin siyasi düşüncesine saygımız var herkese hizmet götürmek de belediye başkanın görevidir. Hiç kimseyi ötekileştirmeden belediye başkanlarımız hizmet vereceklerdir. Bizim belediye başkanlarımız göğüslerinde ya Türk bayrağı taşıyorlar ya da bulundukları ilin ilçenin rozeti varsa onu taşıyorlar. Onlar tarafsız davranmak zorundadırlar. Herkese hizmet götürmek zorundadırlar. İkinci temel kuralımız şudur; yol yaparlar, altyapıyı yaparlar bir sürü görevleri vardır. Ama harcadıkları para kendi şahsi paraları değildir. Harcadıkları para sizin paranızdır, milletin parasıdır. O zaman harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorundadırlar. Bunu kul hakkına duyduğumuz saygıdan ötürü söylüyorum. Eğer vatandaş vergi ödüyorsa o zaman belediye başkanı bu parayı nereye harcadığını benim bilmek ihtiyacım var. Ben bunu söyleyince tepedekiler kızıyordur. Vay efendim ne demek hesap vermek ben istediğim gibi harcarım. İstediğin gibi harcıyorsan o ülkede demokrasi yoktur” diye konuştu.

“ÖRNEK GÖSTERSİNLER ÖZÜR DİLEYECEĞİM”

“Fabrikaları sattınız, yolları sattınız, çiftçiyi, esnafı perişan ettiniz” diyerek hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de vatandaş doğduğu andan itibaren vergi veriyor. O zaman bu paralar nereye gidiyor benim bunu bilmeye ihtiyacım var. Yol yapıyoruz, tünel yapıyoruz iyi de bunları başkası yapıyor sen yapmıyorsun ki. Kaça yaptığını soracağım. Niye yaptın diye sormuyorum, sen bunları kaça yaptın diye soruyorum. Bunu tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için sormak zorundayım” şeklinde konuştu. Hediye edilen Katar uçağı hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçardoğlu, “Adı hediye ama karşılığında bir şey verildi. Sakarya’daki tank palet fabrikası verildi. Sen Türkiye’nin en önemli silah fabrikalarından birisinin tank palet fabrikasını Katar ordusuna niçin peşkeş çektin? Katar ordusuna neden sattın ben bunu öğrenmek istiyorum. Hangi ülke yabancı bir ülkeye silah fabrikasını peşkeş çekmiştir, bir örnek göstersinler o zaman özür dileyeceğim. Ama yok böyle bir örnek. Satılmadık bir şey kalmadı. Eğer ordunun tank palet farikasını satmaya gelmişse oturup hepimizin düşünmesi lazım kavga edecek zaman değildir” dedi.

“HER HAFTA ZAM GELİYOR”

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, “Özlem başkanımız, 'Biz farklı bir belediyecilik yapmak istiyorsak halkımızın ekonomisine katkıda bulunmamız gerekiyor' demişti. Ege Et ile tarım ve hayvancılığa destek olmak istediğini söyledi. Zeytinyağı fabrikası kurduk. Sizlere ekonomik olarak destek olmaya çalıştık. Tabi bunun yanında sosyal faaliyetlerimiz oldu. Biz 2019 yılına geldik, başarılı olduk ki 2019’da beni yine seçtiniz. Ama son aylarda görüyorum ki ekonomisi düzgün bir Çine, gülümseyen bir Çine yaratmıştık ama girdilerimiz o kadar çok yükseliyor ki her hafta her şeye zam geliyor ki o gülümseyen insanlar kalmadı. Umutları aşağı düşmeye başladı. Bizim tekrar umutlarını yükseltmemiz gerekiyor” diye konuştu.