Karacasu'da Okul Güvenliği Yürütme Komisyonu toplantısı İlçe Kaymakamı Ahmet Soley başkanlığında, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Büyükgümüş, İlçe Emniyet Amir V. Emrah İzmirlioğlu, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hakan Soy, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Vekili Erol Genç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Karacasu Merkez ve Çevre Köyleri Öğrenci Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz, Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Taşıma Şoförlerinin katılımı ile Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda okul ve öğrenci güvenliği, okul güvenlik kameralarının durumu, güvenli servis taşımacılığı, okul kantini ve uyarıcı maddelerle mücadele ile ilgili hususlar görüşüldü.

YAYA GEÇİTLERİ İLK KEZ KARACASU’DA DÜZENLENDİ

9 Eylül’de başlayacak 2019-2020 eğitim öğretim yılında Karacasu’da şu an itibariyle 2 bin 644 öğrencinin aynı gün okullara gideceğini söyleyerek açılış konuşmasına başlayan Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, “Ayrıca bin 94 öğrencimiz ve 27 velimiz de taşımalı eğitimden yararlanacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi insan iyi vatandaş olarak yetiştirmek bizlerin en önemli görevidir. Bu görevi yerine getirirken önümüze çıkabilecek sorunları ve engelleri önceden tespit eder, olumsuzlukları olumluya çevirir, engelleri ortadan kaldırırsak hedeflere ulaşmamız daha kolay olur. Huzurlarınızda Kaymakamımız Ahmet Soley’e, kurumuma, öğrencilerimize, velilerimize kısacası eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi arz ederim. Biraz önce de belirttiğim gibi sorunların ve alınacak tedbirlerin önceden alınması konusunda bir örnek vermek istiyorum. Okul önlerinde bulunan öncelik yaya işaretleri Aydın ilinde ilk kez Karacasu’da çizilmiş ve daha sonra da diğer ilçelerimizde çizilmeye başlanmıştır. Sayın Kaymakamımız ilçe trafik toplantısında bunların çizilmesi ile ilgili kararlar aldırmış olup alınan kararlar doğrultusunda Karacasu Belediyemiz kendi bölgesindeki yerlere, Aydın Büyükşehir Belediyemiz de kendi bölgelerindeki yerlere bu şekilleri ve çizgileri çizmiş trafik işaret ve levhalarını koymuşlardır. Bu konuda Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley’e, Belediye Başkanımız Zeki İnal’a ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI

2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Güneş, “Okul önlerine, yaya geçidi, bariyer ve öncelik yayanın işaretleri ve trafik işaretleri yapılmıştır. Tüm okullarımız için her okulda bir güvenlik görevlisi belirlenmiş, ilçe emniyet amirliği ve jandarma personelimiz başarılı bir şekilde görev yaparak bizlere destek olmuşlardır. Bu konuda ilçe emniyet amirliğimize, ilçe jandarma komutanımıza ve personelimize teşekkür ediyoruz. Tüm okullarımız kamera ile donatılmış, tüm kameralarımız çalışmaktadır. Mahalle okullarımızdaki kameralarımız çalışmaktadır. Karacaören ve Palamutçuk birleştirilmiş sınıf okullarımızdaki kameralarımız da aktif olarak çalışmaktadır. Taşıma şoförlerimiz ve rehber personellerimiz eğitimden geçirilmiş sertifika sahibi olmuşlardır. Taşıma araçlarımız sık sık kontrol edilmiştir. Kurallara uymayan şoförlerimiz polis, jandarma ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ekipleri tarafından cezalandırılmış, tüm araçlarımıza kamera takip sistemi takılmış ve bunlar 24 saat takip edilebilmektedir. Bu konuda da vermiş oldukları desteklerden dolayı Öğrenci Taşıma Servisi Kooperatifi Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ANLATILDI

Güneş, “Uyuşturucu, alkol ve sigaradan çocuklarımızı uzak tutmak için çocuklarımızı ve gençlerimiz spora ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmiş bu kapsamda okul maçlarına, tiyatro, sinema ve kültürel gezilere götürülmüştür. Başta sayın Kaymakamımız olmak üzere, belediye başkanımız ve gençlik spor müdürlüğümüze vermiş olduğu destekten ve öğrencilerimizin taşınmasında destek veren servis kooperatifine teşekkür ediyorum. Kaymakamımızın talimatıyla tüm kantinlerimiz her ay denetlenmiştir. Bu denetleme hep temizlik hem de fiyat yönünden yapılmıştır. Okul çevrelerinde yabancılar görüldüğünde süratle emniyet birimlerimize haber verilmiştir. Üniversite öğrencilerimizin kaldığı yurtlar denetlenmiş ve uyarılar yapılmıştır. Bu çalışmalarımızı yapmamızda bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Kaymakamımız Ahmet Soley’e, Belediye Başkanımız Zeki İnal’a, İlçe Emniyet Amirimiz, Jandarma Komutanımız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz, İlçe Toplum Sağlığı Müdürümüze, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanına ve bu kurumların çalışanlarına, muhtarlarımıza, okul aile birliği başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine, öğrenci taşıma kooperatifi başkanı ve şoförlerimize, okul müdürlerimize ve velilerimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi arz ediyorum."

GÜNEŞ’TEN BASINA TEŞEKKÜR

Güneş sözlerini, “Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, çocuklarımızın ve gençlerimizin, ilçemizde yapmış oldukları güzel ve başarılı çalışmalarının haberlerini yaparak onların motivasyonlarını arttırmalarını sağlayan basın emekçilerimize de teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz dönem yapılan çalışmalar önümüzdeki dönemde de titizlikle uygulanacak. Ayrıca Sayın Kaymakamımız talimatıyla hatalı sürücüye kırmızı düdük kampanyası, şoför ve rehber personelin eğitim faaliyetleri, internet cafelerin denetimi, öğrencilerin çıkış saatlerinde güvenliklerinin sağlanması, okullarımızda trafik güvenliği konusunda teorik ve pratik eğitimler verilecektir. Okul ve kantin çalışanlarımız hijyen konusunda eğitime alınacaklardır. 2019-2020 Eğitim öğretim yılında da çocuklarımızın iyi bir eğitim alarak topluma faydalı bir birey olmaları için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bizim göremediğimiz sıkıntılar var ise bunları iletmeniz halinde bizler bunları çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde tamamladı.

“KANTİNLERE TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Soley de, “Önümüzdeki hafta yeni dönem başlayacak. Okul, öğrenci ve servis güvenliği için tüm tedbirleri aldık. Bu konuda kamuoyunun müsterih olmasını istiyoruz. Özverili çalışmaları sebebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Emniyet Amirliğimiz, Jandarma Komutanlığımız, Şoförler Odasına ve Taşıma Kooperatifine ayrıca teşekkür ediyorum. Okul kantinlerimizin denetimi yıl boyu sürdürülecek. Geçmiş yıllarda en büyük sıkıntılarımızdan birisi buydu. Kesinlikle bu konuda tavizde bulunmayacağız” dedi.

BELEDİYE TARAFINDAN ETÜT SALONU KONUSU

Toplantının soru cevap bölümünde Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Büyükgümüş bir meclis üyesinin son mecliste öğrencilerin araç beklerken dağınık bir şekilde bekledikleri ve belediye tarafından etüt salonu yapılabilir mi konusunu gündeme getirdiğini hatırlattı. Kaymakam Ahmet Soley, ”Bir toplama merkezi yapılması bence gereği olmayan bir uygulama, yapmamız gereken taşıma yönetmeliğini uygulamak. Çünkü öğrencinin okuldan çıkar çıkmaz servislerle evlerine nakledilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Aşkın Güneş de “Zaten her okulumuzda yetiştirme ve destekleme kurslarımız var. Öğrencilerimiz o kurslara katılmalı. Elbette belediyemiz açabilir. Ama okullarımızda bu yerler mevcut” dedi.