İlçede şu ana kadar 150’ye yakın üyesi olduğu ve 31 Mart seçimlerinden sonra da 30’a yakın üye kazandığı öğrenilen İYİ Parti Karacasu İlçe Teşkilatı, 2018 Nisan ayında İYİ Parti’ye katılan MHP’de 1985-1990 yılları arasında İlçe Başkanı olarak görev yapan Bekir Ayyılmaz’ın ardından 3 eski MHP Başkanı daha İYİ Partili yaptı. 20 yıla yakın MHP İlçe Başkanlığı görevi yapan Hüseyin Özen, 2017 yılına kadar 8 yıl MHP İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Mustafa Gökçe ve MHP Yenice eski Belde Başkanı Zeynel Şenler İYİ Parti’ye katılan son isimler oldu. Hayatlarını MHP’ye adamış her biri 30 yıla yakın MHP’de siyaset yapmış isimlerin MHP’nin ilçede iktidar olduğu bir dönemde İYİ Parti’ye geçmeleri dikkat çekti. Yeni İYİ’lere İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in katılımıyla rozetleri takılırken törende Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Çelebi, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Çetinbaş, İl yöneticisi Ali Küpelioğlu, Efeler Belediye Meclis Üyesi Semra Yücel, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, kurucu İlçe Başkanı Hasan Dinç, Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt ve partililer hazır bulundu.

“SON ANA KADAR MHP’DE YER ALDIM”

İYİ Parti’ye geçmesi ile ilgili konuşan MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, “Bizi dışladılar, bizi dışladıkları için biz nereye gideceğiz. Kalkıp da CHP’ye, AK Parti’ye gidecek halimiz yok. Elbette İYİ Parti’de milliyetçilerin yanında yer alacağız. Bizim kimseye kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok. Bize hor baktılar biz de böyle bir karar aldık. Belediye Başkanına, ilçe başkanına soruyoruz, Aydın istemiyor diyorlar, Aydın’a soruyoruz Karacasu istemiyor diyorlar. Biz ırgat değiliz. Ben 30 yıl partinin her kademesinde yer aldım. Çoluğumun çocuğumun rızkını MHP’ye harcadım. Kimse yoktu, karı-koca bayrak astım, o zaman bize gülüyorlardı. O zaman bize küfredenler MHP’li oldu, biz hain olduk. Benim bugüne kadar, son ana kadar gönlüm MHP’deydi. Ama Genel Başkan Yardımcısı geliyor, İl Başkanı geliyor, bir günden bir güne haber vermiyorlar bana. Herkes kendi davasına koşuyor. Herkes kendi güdümündeki insanları yanında istiyor. Eleştiri istemiyorlar. Ben de bugünden itibaren İYİ Parti’de yer alma, İYİ Parti için çalışma kararı aldım. Belediye Başkanıyla, MHP ilçe başkanıyla sorunum yok ama ayrımcılık olduğu için bu kararı aldım. Biz doğru olanları savunduk. Haksızlıkların üstüne gittik” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN SEÇİM DÖNEMİNDE DESTEK VERDİK”

Gökçe, “Kırgınlık olur dedik, gelir geçer dedik, seçim zamanında köstek olmadık, destek olduk. Ama Genel Başkan Yardımcısı geliyor selam vermiyor. İl Başkanı geliyor, kazımıyor, ben Devlet Bahçeli’nin ırgatı değilim. Bir ülkücü bir ülkücüden üstün değildir” şeklinde sözlerini sona erdirdi. Yenice Eski Belde Başkanı Zeynel Şenler de onca yıl emek vermelerine rağmen partide dışlandıkları için böyle bir karar aldıklarını ifade ederken “Hayırlı olmasını” diledi.

İLÇE BAŞKANI: “SEVİNÇLİYİM”

İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, “Sevinçliyim. Partimiz giderek büyüyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Zaman zaman yönetimimiz hakkında olumsuz konuşanlar oluyor. Ama sürekli yeni üye kaydediyoruz, bu da başarımızı gösteriyor” şeklinde konuştu. Karacasu’ya hem yeni üyelikler hem de parti çalışmaları için geldiklerini ifade eden İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin partililerle bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Partinin daha iyiye gitmesine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda partililer görüşlerini iletti. Özellikle Cumhur İttifakının kazandığı ilçelerde Büyükşehirle koordinasyonu sağlayacak Millet ittifakı içerisinden siyasal kimliği ve sorumluluğu olan bir ismin görevlendirilmesi gerekliliği ön plana çıktı.

SEZGİN: “HAYIRLI OLSUN”

Toplantının ardından açıklama yapan Sezgin, “17 ilçeyi geziyoruz. Partimiz nasıl daha iyiye gidebilir bunları konuştuk. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da iyi bir konumu var ama özellikle Aydın’daki konumundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Vatandaşlarımıza daha fazla hizmet sağlanmasını nasıl temin edebiliriz. Bunları ele aldık. Millet ittifakı içinde nasıl daha etkin çalışma düzeni oluşturabiliriz bunları ele aldık. Partimize yeni katılan isimlere rozetlerini taktık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.