Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki ‘Çocuk Evleri’nde kalan 7-18 yaş grubundaki 135 çocuktan 13'ü bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girerken, 8 öğrenci fakülte ve yüksekokulu kazandı. Başarılı çocuklar Ayşe Ataş, Yusuf Metin Özer, Sanem Kurt, Dilara Çelik, Sedanur Üstün ve Ceylan Açıkgözlü, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Arif Karakul ile birlikte Vali Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Vali Köşger, ziyarette başarılı çocukları tek tek tebrik ederken para ödüllerini verdi.

“ONLAR BİZİM EVLATLARIMIZ”

Sevgi Evleri’nin kimsesiz çocuklara bir yuva olduğunu belirten Vali Köşger, “Bu çocuklarımız annesiz, babasız yetişiyorlar. Onlar bizim evlatlarımız. Allah devletimize zeval vermesin. Kimsesiz çocuklara kimsesizliklerini hiçbir zaman hissettirmiyoruz. Çocuk Evleri’nde kalıp kazandıkları üniversitelere başlayacak olan çocuklarımızı ödüllendirdik” dedi.

“HER ANLAMDA ÇOCUKLARA DESTEK OLMAMIZ LAZIM”

Üniversiteyi kazanan ve maddi zorluklar yaşayan öğrencilere de maddi destek verdiklerini kaydeden Vali Köşger, “Halk gününde bize müracaat eden ve ihyacı olduğuna kanaat getirdiğimiz tüm öğrencilere maddi yardımda bulunuyoruz. Her anlamda çocuklara destek olmamız lazım. Ülke olarak beşeri sermayemiz dışında zenginliğimiz yok. İnsan kaynağımızı ve gençlere önem verdiğimizden tüm yatırımları gençlerimize yapıyoruz. Aydın’daki velilerimiz de duyarlılar. Çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için bütün velililerimiz duyarlılık gösteriyorlar. Biz de devlet olarak onlara vermemiz gereken desteği her bakımdan veriyoruz” diye konuştu.