Efeler Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında yapıldı. Oturumda Gelir Fiyat Tarifesi’ndeki değişiklikle birlikte toplamda 3 gündem maddesi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Cumhur İttifakı’nın Efeler Belediye Meclis Üyesi Neşe Menderes’in üç maddeye de ret oyu vermesi dikkatlerden kaçmadı.

“BURADA HEP AYNI KONUYU TARTIŞIYORUZ”

Gündem maddelerinin görüşülüp onaylanmasının ardından Menderes, Başkan Atay’dan söz istedi. Oturumda Menderes, “Zabıt özeti okunmadı, hiç önemli değil. Biz okuyoruz. Bizim ret oylarımız oy birliği diye geçmişti” dedi. Menderes’in bu sözleri üzerine konuşan Başkan Atay, “İyi niyetimi suistimal etmemenizi öneriyorum. Ben burada kabul edenler etmeyenler diyorum. Kimlerin oy kullandığını, nasıl oy kullandığını görüyorum. Sizden başka diğer bütün arkadaşların oy birliğiyle geçti” diye konuştu. Menderes’in, “Başkanım 5 yıl daha buradayız. Siz de biz de. Böyle çalışamayız” sözlerine, “Ne demek bu? Tehdit mi ediyorsunuz?” sorusuyla karşılık veren Başkan Atay, Menderes’in gündem maddelerinin içeriklerinin kendilerine gönderilmesini istemesi üzerineyse açıklamada bulundu. Atay, “Üçüncü defadır aynı konuyu tartışıyoruz. Büyükşehirde de aynı konuyu tartışıyorsunuz, burada da aynı konuyu tartışıyorsunuz” dedi.

“HER TÜRLÜ EVRAKI İNCELEME YETKİNİZ VAR”

Başkan Atay’ın konuşmasının ardından Menderes, “Buradaki arkadaşların hiçbiri sizin meclis üyeleriniz dahil burada geçen konuları anlamıyor. Bu çok zor değil, biz buraya çalışmak için geliyoruz” dedi. Menderes’e cevap veren Atay, “Siz meclis üyesi olarak halktan oy aldınız. 2 saat zamanınızı ayırıp belediyeye gelip her türlü evrakı inceleme yetkiniz var. Sizden başka 37 meclis üyesinin hiçbirisi böyle bir talepte bulunmuyor. Siz bulunuyorsunuz. Buna da hakkınız olabilir. Yasalsa bu hakkınızın gereği yapılır, yasal değilse yapılmaz. Size düşen bir iki saatinizi ayırıp belediye gelip, gerekli belgeleri incelemektir. Bu belgeleri inceleyip burada düşüncelerinizi söyleme hakkına da sahipsiniz. O evrakların hepsi burada var. Şimdiye kadar hiçbir belediye meclis üyesine, ne büyükşehir ne de Aydın Belediyesi döneminde de böyle bir uygulama yok. İmarla ilgili tüm krokileri tek tek meclis üyelerine mi göndereceğiz. Böyle bir şey olabilir mi? Gelir incelerseniz. Kimse size inceletmeme hakkına da sahip değil. Zaten önce ben karşı çıkarım. Ben evrakın resmi kısmını göndereceğim, diyeceksiniz ki projesi yok. Olur mu böyle bir şey. Halk sizi seçti. Siz de buraya iki saatinizi ayırın. Gelin belediye meclisinin 48 saat öncesindeki gündemiyle ilgili konuların neler olduğunu araştırın” diye konuştu.

ATAY'DAN TALİMAT

Menderes’in itirazlarını sürdürmesi üzerine konuşan Atay, “Her şeyi öğrenme hakkınız var. Ben açık ve şeffaf bir şekilde belediyeyi yönetiyorum. Bu konuda hiç endişe etmenize gerek yok. Her şeyi inceleyebilirsiniz. Benim odamı da inceleyebilirsiniz. Her türlü şeyi inceleyebilirsiniz. Burası benim babamın şirketi değil yahu. Hepimiz bir kamu görevi yapıyoruz. Benim sizden saklayabileceğim ne olabilir? Şurada imardan geçen onayla ilgili olarak ben de çağırıyorum ilgili personelimizi anlatıyorlar. Hukuki durumu, yasal yasal olmayan durumu nedir, ne değildir anlatıyorlar. Geçen sefer yasal olmayan bir konuda Mustafa Tolan itiraz etti ve kendisinin dediği gibi oldu. Bütün krokileri nasıl göndereyim. Gelin inceleyin. Bütün müdürlüklere emir veriyorum; Belediye meclis üyelerimiz, kendilerine gündem verildikten sonra gelip talep ettikleri her türlü belgeyi inceleme hakkına sahiptirler. Hepiniz de gereken yardımı yapacaksınız arkadaşlar” ifadelerini kullandı.