Merkez ilçe Efeler'de 2005 yılında kurulan ve bu zamana kadar kiraladığı binalarda hizmet veren Eğitim-İş Aydın Şubesi, üyelerinin destekleriyle kendi hizmet binasını satın aldı. Hasanefendi Mahallesi'nde aldığı 4 katlı binaya taşınan Eğitim-İş Aydın Şubesi'nin yeni binası, düzenlenen törenle hizmete girdi. Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı ve yönetiminin ev sahipliği yaptığı açılışa CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

"BİNADA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI"

Şube Başkanı Çomakçı, Eğitim-İş Aydın Şubesi binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Satın aldıkları binanın tadilat ve onarımı için ciddi anlamda harcama yaptıklarını belirten Çomakçı, "Binamız 4 katlı olup toplam kapalı alanı 480 metrekaredir. Her bir dairenin büyüklüğü 120 metrekaredir. 120 metrekare de terası mevcuttur. Tadilat ve onarım sırasında dış cephe duvarları hariç binanın içerisinde, ciddi anlamda değişiklikler yapıldı. Sobalı olan ısıtma sistemi doğal gaza dönüştürüldü. Bütün su ve elektrik tesisatı yenilendi" dedi.

"EKSİKLERİMİZ VAR"

Binanın birinci katını lokal olarak tasarladıklarını dile getiren Çomakçı, bu katın bir odasını da Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Aydın Şubesi'ne ücretsiz tahsis ettiklerini ifade etti. Binada halen daha eksikleri olduğuna işaret eden Çomakçı, binanın misafirhane olarak düşündükleri üçüncü katı için malzeme ihtiyaçları olduğunu söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım da sendika olarak yola çıktıkları ilk günden itibaren halktan ve emekten kopmadıklarını, geçmişlerini inkar etmediklerini ifade etti. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini kendilerine ana yol olarak belirlediklerini dile getiren Yıldırım, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından bir gün olsun dışarıya çıkmadık" dedi. Yıldırım, binanın alınmasında büyük emekleri olan Şube Başkanı Çomakçı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Özdemir ve Yener Bozkurt'a teşekkür etti.

"MİSAFİRİZ"

Halkın gidebileceği bir yeri hizmete açtıklarını ifade eden Şaban Özdemir ise, "Biz buraya Eğitim-İş'in binasını değil, halkımızın gidebileceği bir yer açtık. Toplu iğne ucu kadar birliğe ihtiyacımız var, ortak akla ihtiyacımız var. Bu ev sizin, biz bu evde misafiriz" diye konuştu.

"GÖZÜM AÇIK GİTMEZ"

Sendikasına bina kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Yener Bozkurt da, "Sendikamız Aydın’da kurulduğunda oturacak sandalyemiz yoktu. 12-13 yılda nereden nereye geldik. Kendi binamızın sahibi olduk. Benim, bundan sonra gözüm açık gitmez" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek Eğitim-İş Aydın Şubesi binası hizmete açıldı.