İlçede yaşayan fakir, muhtaç, yaşlı, engelli ve 3294 Sayılı Yasa kapsamındaki yoksul, yardıma ya da bakıma muhtaç vatandaşların giyecek, gıda ve temizlik malzemesi gibi ihtiyaçları için yılda iki kez giyecek, iki ayda bir temizlik malzemesi, her ay da gıda malzemesi yardımından faydalanabilmesini sağlayan ve Mart ayından bu yana uygulanmaya devam edilen Sosyal Market projesine kırtasiye ürünleri de dahil edildi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için bürokratik işlemleri en aza indiren ve alışveriş yapar gibi seçerek alabilmelerini sağlayan sosyal market projesinden şu an 350 ailenin faydalandığı kaydedildi. Kırtasiye ürünlerinde bu ailelerin çocuklarından oluşan yaklaşık 600 öğrencinin faydalanabileceği aktarıldı.

SPONSOR DESTEĞİ İLE YARDIM

Ayrıca sosyal marketten yararlanma hakkı olmasa da ihtiyaç sahibi durumunda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen 400 öğrenciye de bir sponsor vasıtasıyla bu eğitim-öğretim yılı başında ayni ya da nakdi yardım yapılacağı kaydedildi. Giyim ürünlerinin yanı sıra okulların öğrencilerden talep ettiği ürünleri de kapsayacak ürünlerden oluşan yardım bedelinin her öğrenci için yaklaşık 300 lira olması bekleniyor.

KAYMAKAM AÇIKLADI

Çalışmalar hakkında basın açıklaması yapan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, “Okullarımızın açılması ile birlikte sosyal marketimizde hak sahiplerimize kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için giyecek, temizlik malzemeleri, giyimden sonra kırtasiye yardımlarına da başlıyoruz. Eğitim öğretim yılı boyunca hak sahiplerimiz tüm kırtasiye ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecekler. Sosyal Marketten yararlanmasa da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eğitim yarı yılı başında giyim yardımının yanı sıra sponsor aracılığı ile kırtasiye yardımı yapacağız. 350-400 öğrenciye daha yardımımız olacak. Bu yardım nakdi de olabilir ayni de olabilir” dedi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Aydın Milletvekili Kuvvet Erim, eski Nazilli Kaymakamı’nın kendisini hedef alan sözlerinin ardından Ses Gazetesi Muhabiri Filiz Özdemir’e yaptığı açıklamanın bir bölümünde, “Bize milletin dertleriyle uğraşacak Kaymakam lazım. Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in hayata geçirdiği sosyal projeyi Nazilli’de yapmasını istedim. Eline dosya verdim. Dosyaya bakmadı bile. ‘Bu Nazilli’de olmaz’ deyip kestirip attı” ifadelerini kullanmıştı.