Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve İl Başkanı Ali Çankır CHP Nazilli İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına katıldı. İlçe Başkanı Serkan Sevim’in ev sahipliğinde yapılan Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Mert Öreroğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın programı açıklanırken, bazı güncel olaylar da değerlendirildi. 

“SORUŞTURMA AÇILSIN”

Basın mensuplarının sorusu üzerine eski Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim arasında yaşanan tartışmaya değinen Ali Çankır, “Devletin arazileri milletin arazileridir ve milletin yararına kullanılmalıdır. Cesaret gösteren kaymakamı kutluyorum ve yeni görevinde başarı diliyorum. Türkiye’nin böyle bürokratlara ihtiyacı var. İsmet İnönü’nün dediği gibi Namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur. İddialar Nazilli’de kamuoyu vicdanını rahatsız etmiştir ve İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma izni vermelidir” dedi. 

“SÖZLERİNİN MUHATABINI AÇIKLAMALI”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise, “Bir milletvekilinin görevi kaymakamın fişini çekmek değildir. Hangi yetkiyle böyle bir tabir kullanıyorsun? Tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği nokta bu. Bir vekil tek adam rejiminden güç alarak idare rejiminin geleneklerine aykırı ifadelerde bulunuyor. AKP devletin tüm katmanlarında kadrolaşıyor” ifadelerini kullandı. İbrahim Küçük’ü cesaretinden dolayı desteklediğini ve “Ben bir partinin değil devletin kaymakamıyım” şeklindeki sözlerini takdir ettiğini belirten Bülbül, “ Kaymakam Küçük’ten isteğimiz sözlerin muhatabını açıklayarak iddialarını ete kemiğe büründürmesidir” diye konuştu. Seçim süreciyle ilgili de görüşlerini aktaran Bülbül, seçim kazanmış olmasına rağmen mevcut başkan Serkan Sevim’e şimdiden üç rakip çıkmasıyla ilgili ise, “CHP demokratik bir partidir ama başarılı yönetimler pek değişmez” dedi. 

“ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETMEK İSTİYORUZ”

Basın toplantısında Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Mert Öreroğlu yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Nazilli’ye organize sanayi bölgesi ve fuar alanı kazandırmak istediklerini dile getiren Öreroğlu, katlı otoparkın bulunduğu alanda hibe fonlarla kentsel dönüşüm çerçevesinde fuar alanı oluşturulacağını belirtti. Eski devlet hastanesinin olduğu araziyi otopark olarak kullanmak üzere istediklerini ancak reddedildiğini ifade eden Öreroğlu, “Pirlibey’deki vahşi depolamayı engellemek için her gün 140 ton çöpü Sultanhisar’da bulunan aktarma istasyonundan Büyükşehir’e aktarıyoruz. Son günlerde temizlikte yaşadığımız sıkıntının nedeni bu. Sailer’de önceki belediye yönetiminin projesini hazırladığı atık depolama arazisi var. Altyapısı hazır durumda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsat gelirse bertaraf tesisi kurmak istiyoruz. Yap işlet devret sistemiyle çöpten enerji üretmek istiyoruz. Bu proje daha önce reddedilmişti. Bu konuda iktidar milletvekillerinden destek bekliyoruz ve Nazilli için göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.