Belediye Başkanı Zeki İnal Başkanlığında bir önceki meclis zaptının oylanması ile başlayan mecliste CHP’li üye Erdinç Gümüş, geçen meclisin tartışmalı noktalanmasına rağmen, meclis tutanağının, “Başkan, ‘arkadaşlar, benim gündeme alınmak suretiyle görüşülmesini istediğim hususlar bitmiştir. Sizlerin gündeme alınmasını istediğiniz bir husus var mı’ diye sordu. Söz alan bulunmadığından toplantıya son verildi” sözlerine yer verilmesine tepki gösterdi. Başkan’ın yazılı önergenin okunmasına izin vermeden toplantıyı sonlandırmasına tepki gösteren Gümüş, “Muammer arkadaşımız söz istedi. Ama siz bıraktınız gittiniz. Alınan kararların altında hepimizin imzası var. Hepimizin vebali ve sorumluluğu var. 4 tanesi okundu, bir tanesi okunmadı. Olay böyle gergin bitti. Ama böyle yazılmamış” dedi. Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş gündemin her zaman aynı ifadelerle bağlandığını dile getirirken Başkan İnal, konunun uzatılmamasını, gündeme geçilmesini istedi.

ÖZEL ŞİRKET BELEDİYEYE HİBE EDİLDİ

Aydın Kadastro Müdürlüğünün tescil hakkıyla ilgili talebi görüşüldü. Bugüne kadar tescil edilmemiş mezarlık, meydan gibi yerlerin tesciline yönelik yapılacak çalışmalar oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündeme ilave edilecek konulara geçildi. Murat Yıldırım tarafından kurulmuş 10 bin lira sermayeli Karacasu Alp Gıda Sanayi Ticaret Limitet isimli şirketin belediyeye hibe edilmesi hususu muhalefetin ‘borcu ya da herhangi bir sorunu yoksa’ diye şerh düşülmesi hususunun ilave edilmesi ile oy birliği ile kabul edildi.

CUMHUR İSTEDİ, MİLLET KARŞI ÇIKTI

2016 Kasım ayı meclisinde o dönem Belediye Başkan Yardımcısı olan CHP’li Erdinç Gümüş’ün maaşının arttırılması için MHP’li üye Necdet Kuzu önerge vermişti. O dönem muhalefetin verdiği önerge bazı CHP’li üyelerin karşı çıkmasıyla reddedilmişti. Gümüş’ün 3 bin 500 lira ve eline geçen net 2 bin 676 lira maaşı aynı şekilde kalmıştı. Aradan geçen 2 yılın ardından maaş artışı yine gündeme geldi. Nisan ayı meclisinde artış yapılmayacağı söylense de MHP’li Belediye Başkanı Zeki İnal, Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen’in maaşının artırılması ve bu artışında Başkan maaşının 3'te ikisi kadar olması konusunu gündeme getirdi. CHP ve İYİ Partili üyeler bu konuya karşı çıktı. CHP’li Erdinç Gümüş, “Ben en başta düşüncemi söyledim. 3-5 ayda ani karar değişikliği sıkıntı olur. Ben muhalefet gözüyle bakmıyorum. Burada yapılacak olan her şeyi bizi bağlar. Şaibe olur, laf doğar arttırmayacağım dediniz. 5 ayda ne değişti. Ben 5 yılda hiç arttırmadım. Ben onaylamıyorum” dedi. Yapılan oylama ile gündeme ilave edilen konu yalnızca MHP ve AK Partili üyelerin oyu ile kabul edildi. Başkanın maaşının 3’te ikisine kadar maaş alma hakkı bulunan Mehmet Erikmen’in brüt maaşı böylelikle brüt 3 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseldi.