Karacasu'ya bağlı Cuma Mahallesi sakinleri olarak çömlek atölyelerine yakın konumda evleri bulunan vatandaşların, çömlekçilerin toprak elerken oluşturdukları tozlar ve yakılan fırın ateşinden çıkan duman sebebiyle rahatsız olduklarını dile getirdi. Çevre Bakanlığına ve 155 Polis İmdat hattına şikayet ettiklerinde belediye tarafından çömlekçilerin çalışma saatlerinin belirlenmediğine dikkat çeken Yıldız, bu sürenin belirlenmesi istedi.

"PENCERELERİMİZİ AÇAMIYORUZ"

Cuma mahallesinde çömlekçilerle ilgili sıkıntılar olduğunu söyleyen Yıldız; "Polise gittik, Çevre Şehircilik Bakanlığına başvurduk ama Belediyenin seramikçiklerin çalışma saatleri ile ilgili alınmış bir karar olmadığından yaptırım yapamayacaklarını söylediler. Mahalleden çömlekçilerin çalışma saatlerinin belirlenmesi için bir talep var. Fırınların saat 18.00’den sonra yanması bizler mağdur ediyor. Pencerelerimizi açamıyoruz. Arkadaşlarımız isterse 24 saat çalışsın ama fırın yakma ve toprak öğütme saatleri belirlensin. Bir demirci gece çalışabiliyor mu, çalışamıyor. Belediye encümen kararı alabilir bu konuda. Ben bunu yazılı önerge olarak veriyorum” dedi.

“RAHATSIZ OLAN EVİNİ BURADAN TAŞISIN”

Zeki İnal ise cevabında, “Bunu biz arkadaşlarla konuşuruz. Encümende değerlendiririz. Bu rahatsızlığı veren ayrıca bir kişi. O da başka yerde dükkan buldu. Oraya geçtiğinde bu sıkıntıdan kurtulacağız. Ayrıca şunu belirtmek isterim. Koruma kurulundan geldiler geçenlerde. Ben de bu sıkıntılardan bahsettim. Koruma müdürüne, ‘Elektrikli fırına geçelim’ dedim. Müdür, ‘Ben bunu duymamış olayım’ dedi. Dumanın buranın doğal bir durumu olduğunu söyledi. Rahatsız olan evini buradan taşıyacak. Bunların siyah dumanı buradan çıkacak dedi” ifadelerini kullandı.