Nazilli Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının 1. birleşimi Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başkanlığında gerçekleşti. 12 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantının 7. Maddesinde görüşülen ve yatırımlarda kullanılmak üzere 10 milyon liralık kredi alınması için Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yetki verilmesi hususu, Başkan Özcan ve AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar arasında tartışmaya neden oldu.

“AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ”

Konunun doğrudan mecliste oylanmak yerine Plan Bütçe Komisyonu’nda değerlendirilmesini isteyen Sayar, “Bu parayı nerede kullanacağınızı da açıklamak zorundasınız” dedi. Kredinin alınması için yasal bir engel bulunmadığını ifade eden Başkan Özcan, “Keşke bu soruları önceki dönemde de sorsaydınız” diyerek eski başkan Haluk Alıcık dönemini işaret etti. Başkan Özcan’a kredi çekilmesi için yetki verilmesini öngören madde MHP ve AK Partili meclis üyelerinin şerh koymasına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

SAYAR ŞERH KOYDU

Başkan Özcan ve AK Partili Sayar arasında bir başka polemik ise gündemin 8. Maddesi olarak görüşülen İnci Yaşam projesinin süresinin uzatılması ve proje dahilindeki bazı dükkanların kiraya verilmesi için imza yetkisinin Başkan Özcan’a verilmesi hususunda yaşandı. Bu konuda Belediye Meclisi’nin karar verme yetkisi bulunmadığını iddia eden Bülent Sayar, “Bu sizin yetkinizde olan bir konu. Bu konuyu Belediye Meclisi’ne neden getiriyorsunuz?” diye sordu. Sayar’ın şerhine rağmen bu maddede oy çokluğuyla kabul edildi.

SATIŞ OFİSİ KIZILAY’A TAHSİS EDİLDİ

Toplantıda Yeşil Mahalle trafo amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğinin görüşülmesi, Zafer Mahallesi trafo amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğinin görüşülmesi, Altıntaş Mahallesi 280 Ada 1/1000 Ölçekli uygulama imar plan değişikliğinin görüşülmesi, plan notlarının düzenlenmesinin görüşülmesi, çatılarla ilgili düzenlemelerinin görüşülmesi maddeleri ilgili komisyonlara sevk edildi. Mimar kadrosunun iptal edilerek inşaat mühendisi kadrosunun açılması ve Sümer Mahallesi’nde bulunan bazı gayrimenkullerin ASKİ ve Nazilli Belediyesi arasında takas yoluyla değişilmesi hususu ilgili komisyonlara sevk edildi.Toplantıda ayrıca kavşaklarda trafiğin düzenli akmasını sağlamak amacıyla elektronik denetim sistemlerinin kurulması ve gerekli işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a yetki verilmesi ve Ahmet Şensan Düğün Salonu önünde bulunan satış ofisinin bir bölümüm Kızılay’a tahsis edilmesi ve kentsel dönüşüm ve gerekçeli teknik raporun hazırlatılması maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.

NAZBEL’İN GİDERLERİNİ SORDU

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından AK Partili Bülent Sayar, Nazilli Belediyesi’ne ait NAZBEL firmasının çalışan sayısını ve personel giderlerinin açıklanmasını istedi. Sayar, firma üzerinden CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz ve İYİ Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Gamze Gül Çağlayan’ın Nazilli Belediyesi’nde Danışman ve Sekreterlik görevlerine getirildiğini hatırlatarak partilerindeki görevlerinin devam edip etmediğini sordu. Bülent Sayar’ın, “Bunları kamuoyu adına soruyorum” şeklindeki ifadesi üzerine Başkan Özcan, “ Kamuoyu adına keşke başka şeyler sorsaydınız” yanıtını verdi. Toplantının ikinci oturumunun 5 Eylül Perşembe günü saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.