AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili de katıldı. Toplantıda konuşan Erim, daha önce İsabeyli’de Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Hareketli ve hızlı bir adamım. Kaymakam Küçük’le anlaşamadığımız yerler oldu. Ama giderayak bizimle ilgili yaptığı hakaretler, paylaşımlar, ithamlar avuca sığacak ya da akıl alacak şeyler değil. Tamamen iftira ve hakaret. Şimdi ben de istiyorum ki Nazilli hareketli olsun. Bu yönden anlaşamadığımız konular oldu. Fakat kendisi Nazilli halkı için demiş ki, elinize, cebinize, arsanıza dikkat edin. Böyle bizim bir derdimiz yok. Böyle bir sıkıntı varsa onun için kendisinin bir gidip bu memleketin savcısı, hakimi var, gereğini yapması lazım. Eğer benim bir suçum varsa onun daha çok suçu var. İşini yapmadığı için. Kim olursa olsun bu. Burada haksızlık yapan biri varsa kim olursa olsun, bunun gereğini yapması lazımdı. Giderken böyle konuşmak yakışan bir şey değil. Bunu kınıyoruz” dedi.

"VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK"

Tek niyetlerinin memleketin ileri gitmesi olduğunu söyleyen Erim, "Bizim niyetimiz memleketin bir an önce ileri gitmesi. Tüm kurumlarıyla çalışması. Ama Sayın Kaymakamımızda biz bunu göremedik. Bir Karacasu Kaymakamının yaptığı işler var, bunları söyledik. Bunlar Nazilli’de olmaz dedi. Nazilli’de daha iyisi olur. Bu sosyal projeydi. Onun yapacağı işi biz yapıyoruz. Köylerle, mahallelerle alakası yok. Bizim verilemeyecek hesabımız yok. Şeffafız. Bütün kurumlarla işimiz olur bizim. Milletin işi için olur, kendimiz için olmaz” diye konuştu.

"MUHTARLAR ŞİKAYETE GELİYORDU"

“Kaymakam proje adamı değil. Kaymakam varsa yoksa futbol" ifadelerini kullanan Erim, şunları kaydetti: "Anlaşamadığımız, yap dediğim projeleri yapmadığı için, belli zaten kimi kastettiği. Belli beni ve Mustafa Abak’ı kastediyor. Hizmetleri engelledi. Onun yapacağı işleri biz yaptık. Muhtarlar bize şikayete geliyordu. Bir iş yapmıyordu, sadece günlük işleri yapıyordu. Noter misin sen? İmzalayıp geçiyordu. Nazilli’ye bir katkısı var mıydı? Onu 30 bin nüfuslu bir kasabaya vereceksin. En fazla. Onun yapacağı iş o kadar."

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Abak ise, Kaymakam Küçük'ü Nazilli'ye atayanın, daha sonra Mersin’e Vali Yardımcısı yapanın siyasi iktidar olduğuna dikkat çekti. Abak, “Siyasetle gelen bürokrat, siyasetle gider. Yani Sayın Kaymakamın gerçekten konuşmaları devlet adabına ve terbiyesine yakışmaz. Hayatımda bir kaymakam görüyorum; böyle bir açıklama yapan kaymakam. Bugüne kadar devlete olan saygımızdan, partime olan saygımdan, bazı şeylerde sabrettik, sineye çektik. Kendisiyle uyuşamıyorduk. Uyuşmak zorunda mıyız? Hayır. Ama giderayak kararnameye konu olan bir kişinin AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatını veya Milletvekilimiz Erim’i hayırla yad etmesini de beklemiyoruz. Fakat hayırla yad etmesini beklemediğimiz gibi de adli ve idari suç olacak şekilde de ağır, çirkin, ithamlarda bulunmasını kabul etmiyoruz. Kendisi hakkında söylediği söz eylemler hakkında teşkilat olarak suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

"DEVLET ADAMLIĞINDA BÖYLE ŞEY OLMAZ"

Abak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Giderayak ortaya bir karışık buyrun üstüne alınan alınsın, böyle bir şey yok. Devlet adamlığında böyle şey olmaz. Kaymakamlığa devam etseydiniz, biz suç işlesek ses çıkarmayacak mıydı? Bizim anlımız açık. Karnından kimse konuşmayacak. Hele ki devlet adamı konuşmayacak. Bu tür açıklamaları yapmayı zül kabul ediyorum. Benim abim de kaymakam. Ben devletin bürokratının ne olduğunu çok bilen birisiyim. Hiç kimse diyemez ki kaymakam üzerinde siyasi hegemonya, baskı kurdu diyemez. Kendisiyle doğru dürüst temasımız bile olmadı. Çünkü uyuşamıyorduk. Yönetimdeki arkadaşlarımıza sorun, birçok muhtar arkadaş gelerek bize şifai şikayette bulunuyordu. Sayın Kaymakam bize randevu vermiyor diye. Konuşulması zor bir insan. Maşallah benim 8 aylık dönemimde gördüğüm Nazilli Belediyespor’un maçlarını takip eder, mesaisi dışında da Nazillispor’un idman sahasında futbolcuların takibini yapan bir kaymakam gördük. Böyle bir Kaymakamın nesinden memnun olalım? Lütfen deyin ki 3 yıl görev yaptığı sürede şu proje vardı, sayın kaymakam da siyasilere önerdi reddedildi. Keşke böyle hakkımızda böyle bir eleştiri olsa. Futbol dışında üretilen bir şey yok. Futbol dışında söylem yok. Biz de mi karnımızdan konuşalım? Hiçbir bürokrat seçilmişlerin üzerinde değildir. Varsa bilgi belge açıkla herkes öğrensin. Bu burada bitmez."

ERİM'DEN "GEREKEN YAPILACAK" MESAJI

Abak, “Son bir cümle söylemek istiyorum, sayın Kaymakam İbrahim Küçük’e. Karikatür ve orkestra ekibi olarak kendisine bundan sonra Mersin Vali Yardımcılığında başarılar diliyoruz, kendisine Mersin İdmanyurdu maçlarında da iyi seyirler diliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan toplantıda Erim, İçişleri Bakanıyla görüştüğünü, gerekeni yapacağını dile getirdi.