AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Pınarbaşı mevkiinde uzun yıllardan beri kapalı olan yaklaşık 9 bin metrekare alana sahip olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulundu. Savaş, atıl tesisin son durumu hakkında İl Müdürü Fillikçioğlu’ndan bilgi aldı.

SOSYAL TESİS OLARAK HİZMET VERECEK

Alanın tekrar açılarak gençlere ve Aydınlıların hizmetine sunulacağını belirten Savaş, “İlimizin nefes alacağı sosyal bir tesisin kazandırılması için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Valiliğimizin desteğiyle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz çalışmalara başlayacak. Tekrar kullanıma açılacak olan havuz sayesinde gençlerimize yönelik sosyal alan, rekreasyon ve spor alanları yapılarak değerli hemşehrilerimize kazandıracağız. Bu sayede gençlerimiz ve hemşehrilerimiz hem aktivite hem de sportif faaliyetlerini burada gerçekleştirebilecek. Aynı zamanda gençlere yönelik aktif sosyal alanların kazandırılması planlanmaktadır” dedi.

ÇEŞTEPE STADI KULÜPLERE AÇILACAK

Pınarbaşı yarı olimpik yüzme havuzlarının ardından Savaş’ın ikinci durağı 2012 yılından beri kapalı olan Çeştepe Stadı oldu. Stadın yeniden faaliyete geçmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çalışmalara start verdiğini kaydeden Savaş, “Müdürlüğümüzce gerekli bakım, tadilat ve tamirat düzenlemeleriyle, sentetik zeminli futbol sahası yapılarak, ilimizdeki liglerde mücadele eden futbol kulüplerimizin hizmetine en kısa sürede sunulacaktır” diye konuştu.

EURODESK TEMAS NOKTASI

Savaş, son olarak Emel-Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Gençlik Merkezi Müdürlüğü faaliyetlerinin daha etkin sunulabilmesi için açılan Genç Ofisi’ni ziyaret etti. Gençler için ofisin önemli olduğunu dile getiren Savaş, şunları kaydetti: “Eurodesk, gençlerimiz için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Birliği adıdır. 14-29 yaş arası gençlerimize hizmet veren Genç Ofis ayrıca Eurodesk temas noktası olarak Avrupa Birliği projeleri hakkında da gençlerimize hizmet vermeye başlamıştır.”