Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Arda Zor, üç ay önce karın ağrısı şikayetiyle Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan tahliller sonucunda 14 yaşındaki Arda'ya lösemi teşhisi konuldu. Hızlı bir tedavi süreci başlayan Arda’nın iyileşmesinin ilik nakline bağlı olduğunu söylenince, Arda ve ailesi için umutlu bekleyiş başladı.

MÜJDELİ HABER GELDİ

Tedavi gördüğü hastane odasında sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuran Arda’ya beklediği müjdeli haber ise Antalya’dan geldi. Antalya’da bir vatandaşın bağışta bulunduğu ilik, Arda ile yüzde 90 uyumlu çıktı. İliğin bulunduğu haberini alan Arda ve ailesi büyük bir sevinç yaşadı. İlik, önümüzdeki Ekim ayında Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Arda’ya nakledilecek.

“UMUDUMU ASLA KAYBETMEDİM”

İlik bulunmasına rağmen şu anda tedavi sürecinin devam ettiğini vurgulayan Arda, “Hep sağlığıma kavuşacağım günlerin hayalini kurdum. Asla umudumu yitirmedim. Sonunda beklediğim haber geldi. Çok heyecanlı ve çok mutluyum. Umarım bu süreçte bir sorun çıkmaz ve bu hastalıktan kurtulurum. Sağlığıma kavuşarak Arda Türkmen gibi ünlü bir aşçı olmak istiyorum. Bu hayalimin gerçeğe dönüşmesini istiyorum” dedi.

"İNSANLARI HAYATA BAĞLAYIN"

Vatandaşları kan ve ilik bağışında bulunmaya da davet eden Arda, “Yapacağınız bir kan bağışı ile bir insanın hayatını değiştirebilirsiniz. Bunun için lütfen kan ve kök hücre bağışında bulunun. Kan ve kök hücre bağışlarıyla insanları hayata bağlayın” diye konuştu.