Karacasu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Zeki İnal, ekibi ile birlikte muhtarların karşısına çıktı. Başkan Zeki İnal, “Önümüzde bir festival vardı, bunu atlattık. Allah yüzümüzü kara çıkarmadan ilk festivalimizi yaptık. Tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik içerisinde bundan sonra da festivallerimizi ve işlerimizi yapacağız inşallah. Arazi yolu çalışmalarımız devam ediyor. Kiraladığımız greyderimizin bir parça kırması bazı çalışmaları erteledi. Yazır, Yaykın, Yolaltı ve diğer tüm mahallelerde çalışmalar yapılacak. Önümüzdeki günlerde belki yeni DSİ’den kiralayacağımız greyederle ikileyeceğiz. Eksikliklerin bir an önce bitmesini biz de istiyoruz. Bu greyder de olmasa ne yol yapabilirdik ne başka bir şey. Her şey bir anda olmuyor. Yazışmalarla süreç de uzayabiliyor” sözleriyle toplantıyı açtı. “VATANDAŞ BİZİ LAFLA DÖVÜYOR” Ardından muhtarlar taleplerini sıralamaya başlarken Bahçeköy Muhtarı, “Greyderde Bahçeköy’e ne zaman sıra gelecek?” diye sordu. Çamköy Muhtarı Servet Coşan da, “Sıra gelecek de vatandaş bize soruyor, vatandaş bizi lafla dövüyor. 4 tane kepçemiz var. Bir tanesini bize yollayın. Çalı çırpı tüm yolları kapatmış durumda, bunlar açılsın. Köprüde yapılması gereken çalışmalar var. Çakıl dökülecek yollar var” dedi.

“HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Zeki İnal ise, “Hepsi yapılacak. Bizi sıkboğaz yapmayın. Her köye aynı anda giremeyiz. Hiçbir malzememiz, hiçbir kamyonumuz, kepçemiz boş durmuyor. 4 tane kepçe var, hangisini yatarken gördünüz? Her köye gireceğiz, yapılmayan arazi yolu kalmayacak. Önce düzeltilen yollara malzeme dağıtımı başlayacak. Greyderimiz ikiye çıkacak, taş ekibini de fazlalaştıracağız. Boş durmuyoruz. Tekeliler Nargedik arasında yollarda bozuk olan yerler yapılacak. Tepecik-Yaykın arası da yapılacak” dedi. İnal ayrıca, mahallelerde eksik olan düğün salonlarının tamamlanacağını, yemekhane ve bulaşıkhanesi olmayan düğün salonlarında da bu eksiklerin giderileceğini dile getirdi.

“KÖPRÜ YAPILSIN”

Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç da, “Köy muhtarlarının yol sorunları var ama bizim de merkez mahalle Yaylalı Mahallesi olarak da sorunlarımız var. Mahallemiz sınırları içerisindeki aşağıdaki Hacıhıdırlar Köprüsü 70-80 hane ve araziye ulaşım sağlıyor. Çamköy’de olduğu gibi insanlar geçemiyor. Yan yana iki araç geçemiyor. Bu köprü sorununu çözmemiz lazım. Yaylalı Mahallesi olarak temizliğe biraz daha önem verilmesini istiyorum. Halkımızın bu yönde şikayetleri var. Sanayi halkımız bu aralar başkanımız eskisi kadar gelemez oldu diyorlar. Kaldırım üzerinde kalan çıkıntı taşların alınmasını bekliyoruz. 3-4 tane sokağımızda 30-40 yıldır yenilenmeyen sokaklarımız var” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK BÜSTÜ VE BAYRAK TALEBİ

Toplantıda ayrıca Dikmen, Yazır, Yeşilyurt muhtarları büz talebinde bulundu. Yazır Muhtarı Kazım Uysal da mahallesinin tarihinde hiç Atatürk büstü ve bayrak görmediğini bu eksikliğin giderilmesini istedi.