İncirliova ilçesinde yaşayan Aliye (30) ve Kemal Örgin (39) çiftinin o dönemde 7 aylık olan bebekleri Alperen Örgin’e dilinin boğazına kaçması sonrası artan nöbetleriyle ilgili tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde doktorlar tarafından ‘dirençli epilepsi’ hastalığı teşhisi konmuştu. Minik Alperen’in hastalığının kalıtımsal sebebinin tanımlanması için özel bir laboratuvarda, WES testinin yapılması istenmişti. Maddi durumu yetersiz olan aile, Ses Gazetesi aracığıyla 5 bin liraya yapılan özel test için yardım çağrısında bulunmuştu. Haberimizin ardından Aydın Sağlık Müdürlüğü, Alperen’in tüm sağlık masraflarını üstlendi.

"ALPEREN İÇİN BURADAYIZ"

Aydın Sağlık Müdürlüğü yetkilileri aileyi evinde ziyaret ederek minik Alperen’in hastalığı hakkında bilgi aldı. Test için gerekli girişimlerin en kısa sürede yapılacağına belirten Aydın Devlet Hastanesi Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Metin Eser, “WES testi gereken Alperen için buradayız. İstanbul’da özel bir merkezinde en kısa sürede yapılmasını sağlayacağız. Bu test yaklaşık 3 ila 6 ay arasında yapılıyor. Çocuğun test sonucuna göre bazen anne ve babadan da test çalışması gerekiyor. Test sonuçlandıktan sonra tedavisine katkı sağlayabilir” dedi.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Çocuklarının tedavisinin devam edeceğini dile getiren baba Kemal Örgin, “Devlet ve vatandaşlar olmasaydı bizim kendi imkanlarımızla bunu yapmamız mümkün değildi. Bizi yalnız bırakmadılar” derken, anne Aliye Örgin ise, “Çocuğumun testinin yapılacağı için çok mutluyuz. İnşallah Alperen bebek sağlığına kavuşacak” diyerek sevinçlerini dile getirdi.