Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetiştirme yurtlarında 'Çocuk Evleri' modeline geçmesi Aydın'da ilk meyvesini verdi. Kaldıkları Çocuk Evleri'nde aile yuvası ortamına kavuşan Aydınlı kimsesiz çocuklar, kendilerine olan güveni boşa çıkarmayıp eğitimde önemli başarı elde etti.

ALTIN GİBİ PARLADILAR

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı evlerde kalan 7-18 yaş grubundaki 135 çocuktan 13'ü bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi. Sınavdan iyi puan alan ve tercih yapan öğrencilerden Ayşe Ataş Anadolu Üniversitesi'nde Sosyoloji, Yusuf Metin Özer Pamukkale Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği, Halil Oğuzhan Bulmuş Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde Fransız Dili Edebiyatı, Sanem Kurt Adnan Menderes Üniversitesi'nde İşletme, Dilara Çelik Pamukkale Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümlerini kazanırken, Sedanur Üstün Adnan Menderes Üniversitesi'nde Basın ve Yayın Teknolojileri Yüksekokulu, Ceylan Açıkgözlü Celal Bayar Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları Yöneticiliği Yüksekokulu ve Muhammet Çakır ise Anadolu Üniversitesi Medya Yöneticiliği bölümüne yerleşti. Sınava giren öğrencilerden 8'inin çeşitli üniversitelerdeki fakülte ve yüksekokulları kazanması çocuk evlerinin başarısını bir kez daha ortaya koydu.

AİLE SICAKLIĞI

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Çocuk Evleri'ndeki çocuklara kimsesizliklerini hissettirmediklerini belirterek, "Bakanlığımızın yetiştirme yurtları yerine 'çocuk evleri' modeline geçmesi, çocuklarımızın okuldaki başarı oranlarını da arttırdı. Personelimiz ise tüm çocuklarımızla tek tek ilgileniyor. Hem aile sıcaklığını yaşatıyor, hem de derslerinde yardımcı oluyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 13 gencimiz üniversite sınavına girdi ve bu 13 gencimizden 5'i fakülte 3'ü önlisans olmak üzere 8'i üniversiteyi kazandı. Okuldaki başarılarının artması çocuklarımızın huzurlu bir ortamda yaşadıklarını kanıtlıyor. Çocuklarımızın her türlü olumsuzluğu yenerek başarılı olması bizim için gurur vesilesidir" dedi. Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Arif Karakul ise Aydın'da bulunan 22 Çocuk Evi'nde kalan çocuklara en iyi imkanları sunmaya çalıştıklarını söyledi.