Didim’de bu yıl 24.’sü düzenlenen Didim Barış Festivali kapsamında Barış Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yalı Caddesi’nde gerçekleşen yürüyüşe CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, başkan yardımcıları, ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şarkılar ve sloganlar eşliğinde Aytepe’deki Barış Anıtı önünde yürüyüş sona erdi.

“ÜLKEMİZDE BARIŞI TESİS ETMELİYİZ”

Yürüyüşün sona ermesinin ardından bir konuşma yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Hepimiz bir ve beraber, el ele, kol kola olarak dünya barışına güç veriyoruz. Evrensel barışı koruyabilmek ve güç verebilmek için kendi ülkemize barışı ve dirliği tesis etmemiz lazım. En önemlisi birbirimizi anlayarak, öteleştirmeyerek anlamamız lazım. Bizler Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını anlamamız lazım. Biz aramızdaki beraberliği ufak siyasi hesapları için sekteye uğratırsak, bu günleri kutlamaya hakkımız olmaz” dedi. Başkan Atabay muasır medeniyetler seviyesine çıkma noktasında Barış’ın önemi kadar Karadeniz’de yapılmak istenilen HES’lere, Didim’de yapılmak istenilen OSB’ye ve Kaz Dağları’na da sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

“BARIŞ MÜCADELESİ, KARDEŞLİK MÜCADELESİDİR”

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi 1 Eylül Dünya Barış günü etkinliklerinin barışa olan özlemi ifade ettiğini belirterek, “Özgürlük, eşitlik, kardeşlik, bundan 230 yıl önce Fransız Devrimi ile sembolleşmiş kavramlar; bu 3 kelime bugün tüm insanlığa mal olmuştur. Barış mücadelesi kardeşlik mücadelesidir. 21. yy’da barış mücadelesinin adı kısaca demokrasi mücadelesidir” diye konuştu. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise Didim’de 24 yıldır devam eden Barış Şenlikleri ile dünyaya mesaj verildiğini belirterek, Didim’deki bu etkinliklerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından barış meşalesi yakıldı; ardından barışın simgesi beyaz güvercinler uçuruldu.

“FİGEN BİRİCİK KONSERİ”

Barış Yürüyüşü’nün ardından Altınkum Plajı’nda Figen Biricik konseri düzenlendi. Plajı dolduran binlerce kişi Biricik’in söylediği parçalarla müzik dolu saatler geçirdi. Konserin sonunda Başkan Atabay, Figen Biricik’e çiçek verip katkılarından dolayı teşekkür etti.