Balıkçı Barınağı önünde düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Müdürü Gürsel Doğan, Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Aziz Bostan, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Süvari, Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Susam, Kuşadası Müftüsü Vehbi Akşit, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

“AVLANMA KURALLARINA UYULMASI GEREKİR”

Yapılan konuşmalarda balıkçılık sezonunun hayırlı olması dilekleri sunuldu. Balıkçılığın ülkemizin önemli geçim kaynaklarından olduğu belirtildi. 2018 yılında yaklaşık 2190 ton deniz ürününün Kuşadası Körfezi’nde 172 balıkçı teknesi ve bin civarında bulunan balıkçı tarafından avlandığı vurgulanırken, su ürünlerinin popülasyonunun artması için avlanma konusunda getirilen kurallara uyulması istendi.

BEREKETLİ BİR SEZON TEMENNİ EDİLDİ

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel konuşmasında denizlerimizin altın yumurtlayan tavuk hikayesine benzediğini, bu nedenle bu potansiyeli kesmek yerine daha da gelişmesini sağlamak gerektiğini vurguladı. Sahip olduğumuz değerlerin korunması konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini, özellikle balıkçı esnafı tarafından herkese örnek olması açısından korunması, kollanmasının hayati açıdan önemli olduğunu söyledi. Denizlerimizin hoyratça kullanılmasının sahip olduğumuz değerlerin değersizleşmesine neden olduğunu, bunun için balıkçıların ekmek teknelerini koruyup kollamaları gerektiğini dile getirdi. Av sezonunun bereketli olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Vehbi Akşit tarafından okunan dua ile temsili olarak balıkçı teknesinin denize çıkışı yapıldı. Atatürk Anıtı önünde vatandaşlara balık ekmek dağıtıldı.