Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, modernleşen ve daha kullanışlı hale gelen kampı ziyaret etti. Fillikçioğlu; "Ankara, Urla ve Nazilli’den gelen engelli kardeşlerimizi kampta misafir etmekten mutluluk duymaktayız. Amacımız onlara en iyi hizmeti vermek ve kampımızdan mutlu bir şekilde uğurlamak. Kızılay ile yapılan protokol gereği kampımıza gelen engellileri çeşitli etkinlikler ve gezilerle günlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktayız. Engelliler, kendileri için hazırlanan özel havuz, kamp ve plajda dinlenip tatil yapma fırsatı buluyorlar. Bunların yanı sıra basketbol, voleybol, masa tenisi oynana imkanlarına da sahipler, hobi odamızda da güzel vakit geçiriyorlar. Kampımızda 24 saat sağlık hizmeti de sunuyoruz. Onların yüzlerinin gülmesi bizleri de mutlu ediyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ SANKİ YENİDEN DÜNYAYA GELDİ"

Bedensel engelli kızı ile tatil yapan Naime Sarıkaya (44), kızı için bu tatilin çok mutlu geçtiğini, kendisi gibi değişik yerlerden gelen kardeşleri ablaları abileri ile iyi dostluklar kurduğunu,bu günlerin hiç bitmesini istemediğini söyledi. Bir başka engelli annesi Yurdanur Kaya da, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti. Gençlik kampında çalışan herkesin kendilerini yalnız hissettirmediğini, çocuğunun adeta yeniden dünyaya gelmiş gibi mutlu olduğunu ifade ederek; "Evde doğru düzgün dışarı bile çıkamıyordu. Sanki burada bir yıllık enerjisini topladı. Yüzüne renk geldi. Herşey çok güzel, çocuklarımızın mutlu olmasını sağlayan herkesten Allah razı olsun" dedi.

72 ODADA BARINMA İMKANI

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Davutlar'da bulunan Efeler Gençlik kampında bu sene yapılan tadilatın ardından yapılmaya başlanan kamp yerinde daha ön bungalov tipi konaklama yerlerinin yıkılarak 3'er kişilik içerisinde klima, duş ve WC'nin yer aldığı 72 adet günümüz şartlarına uygun hale getirilen odalar bulunuyor.