Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Selatin Mahallesi'nde köy pazarı kurulması için ön çalışmaları başlattı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Koçarlı'nın Çakırbeyli Mahallesi'nde hayata geçirdiği köy pazarının aynısı, Selatin'de de açılacak.

ÖRNEK PROJE


Köylülerin kendi yetiştirdikleri organik ürünleri direkt tüketiciye ulaştıracakları pazar üzerinde bir süredir çalıştıklarını ifade eden Başkan Öndeş, üreticinin kalkınması için Çakırbeyli Köy Pazarı'nın örnek bir proje olduğunu dile getirdi.

SELATİNLİ KADINLAR ÇAKIRBEYLİ’DE


Germencik Belediyesi, Selatinli kadınların Çakırbeyli'de uygulanan köy pazarı modelini yerinde görmesi için gezi düzenledi. Geziye katılan kadınlar, Çakırbeyli Köy Pazarı'nda esnaftan bilgiler aldı. Kadınlara pazar gezisinde Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Muttalip Özsemerci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahsin Kocaman, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan ve Selatin Mahallesi Muhtarı Kerim Çetin eşlik etti.

“KADERİNİN DEĞİŞTİĞİ GÜN”


Selatinli kadınların Çakırbeyli Köy Pazarı gezisini değerlendiren Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, ”Bugünün tarihini bir yere not edin. İleride hatırlayınca köyün kaderinin değiştiği gün olarak belleklerinizde yer edinecek. Uygulamaya koyacağımız proje basit bir pazar projesi değildir. Yakın tarihimizde büyük izler bırakan Köy Enstitüleri’nin bir benzerini başlatıyor ve ilk adımını atıyoruz. Ayrıca Selatin’in stratejik konumu ve önemli yollar üzerinde bulunması da projemizin sürdürülebilirliği için garantidir” dedi.