Aydın'ın Nazilli ilçesinde diğerlerinden farklı bir gelin alma töreni gerçekleştirildi. İlçe merkezinde bir düğün salonundaki düğün öncesinde, evden gelin alma töreni renkli görüntülere sahne oldu. Damat Barış Uzun, hayatını birleştireceği Büşra Ucun'u almak için Hangar Restoran önünde arkadaşlarıyla buluşarak elinde çiçeklerle Nazilli Sümer Halk Oyunları ve Mehter Takımı ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi 195 sokaktaki evlerine geldi. Gelin evinin önünde gösteri yapan mehter takımını vatandaşlar ilgiyle izleyerek, alkışlarla destek verdi. Evde yapılan gelin alma merasiminden sonra damadın arkadaşları tarafından yakılan meşaleler eşliğinde evden çıkan gelin damat evin önünde Ege Bölgesi’nin meşhur oyunu Harmandalı oynadı. Damat Barış Uzun, gelin Büşra Ucun'u mehteran takımı eşliğinde evden aldıktan sonra, İzmir Marşı eşliğinde yürüyerek evden ayrılan mutlu çift ilçedeki düğün salonuna geçti.

"İNSANLARIN TEPKİLERİ ÇOK GÜZELDİ"

Düğünü özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramına denk getirdiklerini ifade eden Damat Barış Uzun, hem de kendi düğün zaferimizi aynı anda kutladıklarını ifade etti. Farklı bir gelin alma istedikleri için mehter takımıyla beraber gelin alma gerçekleştirdiklerini belirten Barış Uzun, “Farklı bir şey yapmak istedik. Mehteri her dinlediğimde duygularım kabarıyor. Düğünümüze coşku ile başlamak istedik. İnsanların tepkisi de çok güzeldi. Yol boyunca alkışlarla bana destek oldular. Mahalleye Ceddin Dedin ile girip gelini aldıktan sonra İzmir Marşıyla mahalleden ayrıldık. Nazilli Sümer Mehter Takımına da teşekkür ederiz” dedi.

İLK SÜRPRİZİ DEĞİL

21 Aralık 2018'te belediye binası önündeki konfeti ve müzisyenlerle geldiği meydanda yüzlerce kişinin önünde diz çökerek gelin Büşra Ucun'a evlenme teklifi eden damat Barış Uzun, 14 Şubat 2019'ta da bijuteri dükkanı açmıştı. Barış Uzun, açılışta dükkanın anahtarını nişanlısı Büşra Ucun'a hediye ederek sevgisinin sonsuz olduğunu söylemişti. Bu kez de Mehteran takımı eşliğiyle gelin alma töreni yapan Uzun, Büşra Ucun ile Nazilli Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri Gold Teras'ta dünya evine girerek, aynı yastığa baş koymaya söz verdi.