Bu yıl sekizincisi düzenlenen yaz etkinliklerinden elde edilen gelirle ve yardımlarla 4 adet akülü araç alınarak Didim Engelliler Derneği'ne bağışlandı. Akülü araçlar, Konya Kültür sitesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer bayramı programında ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

YAZ KERMESİ VE MÜZİKLİ YEMEK ORGANİZASYONU YAPILDI

Didim'de bulunan Konya Kültür Sitesi sakinlerinden Cumhur Tuncay’ın başını çektiği grup, sekiz yıl öncesinde kermesler düzenledi. İlk yıl bir akülü sandalye alarak Didim ve Yöresi Engelliler Derneği'ne bağışladı. Sonraki yıllarda yeniden düzenlenen etkinliklerle toplam 24 akülü sandalye alınarak dernek yönetimi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine verildi. Bu yıl da sekizincisi düzenlenen yaz kermesi ve müzikli yemek organizasyonu ile toplanan 21 Bin 75 TL gelir ile 4 adet akülü araç alınarak toplamda 29 akülü sandalye ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Didim ve Yöresi Engelliler derneğine bağışlandı. Alınan engelli araçlarının teslim törenine Didim CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Konya Kültür Sitesi Başkanı Ergün Ünüvar, sosyal etkinliği yedi yıl önce başlatan Cumhur Tuncay, dernek yönetim kurulu üyeleri ve site sakinleri katıldı.

“GURUR DUYUYORUZ”

Etkinlikte konuşan site yöneticisi Ergun Ünüvar “Etrafımızdaki çevremizdeki engelleri birazcık da olsun kaldırma adına yaptığımız bu çalışmalar Konya kültür sakinlerinin sayesinde tek tek sonuç veriyor, bu yüzden bütün site sakinlerimize teşekkür ediyorum. Gerek yerel basında gerek ulusal basında Konya Kültür sitesinin bu şekilde gündeme gelmesinden gurur duyuyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerle bu gururu yaşatacağımıza inanıyorum” dedi.

“ŞİMDİYE KADAR 29 ENGELLİ SEVİNDİRİLDİ”

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği adına Konuşma yapan Dernek çalışanı Zeynep Karakılıç ise Konya Kültür Sitesinin bu anlamlı etkinliklerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, “Konya Kültür Sitesi sakinleri şimdiye kadar 29 engelliyi sevindirdi. Engelli bireylerimizin hayatına dokunma ve engelleri aşma nezdinde bu kıymetli işi gören, katkı sağlayan tüm site sakinlerine engelliler derneğimiz, engelli bireylerimiz ve aileleri adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

“4 ENGELLİYE VERİLDİ”

Konuşmaların ardından Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından Site yöneticisi Ergün Ünüvar’a teşekkür plaketi verildi. Ardından yüzde 98 fiziksel engelli Erol Yağcılar’a, yüzde 97 fiziksel engelli Murat Şıh’a, yüzde 91 fiziksel engelli Hasan Admış’a ve yüzde 90 fiziksel engelli Sinan Süvari’ye akülü sandalyeleri teslim edildi. Akülü araçlar teslim edilirken duygu dolu anlar yaşandı.