AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklama yaptı. İnsanlık tarihi boyunca doğal kaynakların adil paylaşılmaması, dini ve mezhepsel ayrılıklar, ırkçı yaklaşımlar, farklı kültüre saygı duyulmaması ve dünyaya tahakküm etme hırsı gibi birçok sebeple savaşların gerçekleştiğini belirten Gülaştı, yakın zamanda da bu savaşlardan birisinin Türkiye'nin güney sınırında başladığını ve halen devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin güneyindeki ateş çemberinde kalıcı barışın ve huzurun tesisi için çok ciddi gayretler sarf ettiğinin altını çizen Başkan Gülaştı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz, savaşın birincil mağduru olan çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve masum insanlara kucak açmış yaralarını sarmıştır. Bu yaklaşım elbette kadim bir devlet geleneğimiz ve barış dini olan İslamiyet’in, ayırım yapmaksızın dünya insanını kucaklayan insan sevgisi anlayışımızın tabii bir gereğidir."

"YARA ALAN VİCDANLARIMIZ"

"Unutulmamalıdır ki; savaşlar hangi coğrafyada olursa olsun düşen her bomba, her mermi esasında insanlığın, merhametin, vicdanın ortasına düşmüştür. Yani yara alan sadece o bölgenin insanı değil, vicdanlarımızdır" diyen Gülaştı, insanların acıları ve feryatlarının Türkiye'nin sınır tanımadan, dil, din ve ırk ayırımı yapmadan Afrika'dan Uzak Doğu'ya, Balkanlar'dan Orta Doğu’ya şefkat ve merhamet konvoyları oluşturarak mazlumların imdadına yetişmesine vesile olduğunu söyledi.

"KULAK VERİN"

Anadolu topraklarında Selçuklu devleti hakimiyetinde, Moğol istilaları, siyasi çekişmeler ve gerilimlerin ortasında hayat süren Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" dizelerine kulak verilmesini isteyen Başkan Çağatay Gülaştı, Emre’nin mesajının dünya insanları için hala geçerliliğini koruduğunu dile getirdi.