İstanbul’da ünlü bir şirketteki Bölge Müdürlüğü görevini kızının büyük bir şehirde büyümemesi ve tarımla uğraşmak için bırakan, Karacasu’da zeytin yetiştiriciliğine başlayan Tuna Yılmaz’ın ilçedeki bir eksikliği fark ederek hazırlıklarını yaptığı ikinci el traktör galerisi Tema Traktör’ün açılışı ilçe protokolü ve esnafın katılımıyla yapıldı. Yaylalı Mahallesi Tavas Caddesi Sanayi Çarşısında hizmete giren Tema Traktörün açılışı ilçe protokolü ve esnafı bir araya getirdi. İşletme sahibi Tuna Yılmaz, misafirlerle yakından ilgilenirken açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Açılışta Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Emniyet Amir Vekili Emrah İzmirlioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Nüfus Müdür Vekili İsmet Gökçe, Karacasu Ziraat Odası Genel Sekreteri Ali Tanışık, Belediye Meclis üyeleri Fatih Akkın, Memduh İlgili, Mehmet Osan, Uğur Çoban, Süt Birliği Başkanı Fehmi Koruk ve ilçe esnafı yer aldı.

YAN ÜRÜNLER DE YER ALACAK

İstanbul’da 17 yıl üst düzey firmalarda yöneticilik yapan, son olarak görev yaptığı Türk Telekom Marmara Bölge Müdürü görevinden istifa edip çok iyi bir maaşı ve kariyeri geride bırakarak Karacasu ile ilgisi olmamasına rağmen zeytindeki potansiyelini keşfederek burada zeytin yetiştiriciliğine başlayan Tuna Yılmaz, ilçede ikinci el traktör satış sahasının eksik olduğunu fark edip Karacasululara kolaylık sağlamak adına bu sektöre giriş yaptı. İşletmesi hakkında bilgi veren Yılmaz, “Burada bir traktör galerisi olmadığını fark ettik. Buradan insanlar, Denizli, Nazilli, Aydın’a gidiyorlardı. Biz de buraya güzel traktörler getirelim dedik. İnşallah faydamız olur. Traktörlerin yanı sıra çapalama makinası, ilaçlama makinası, römork gibi ürünler de olacak” dedi.

TAKASA DA AÇIK OLACAK

Karacasu’da köylerle birlikte 20 bin kişinin yaşadığını ve Karacasu’da yılda 400 traktör alınıp satıldığını tespit ettiğini söyleyen Yılmaz, “Getirdiğimiz traktörler gördüğünüz gibi servis bakımlı ve yeni traktörler. Takasa da açık olacak. Temiz ve düzgün olan bütün ikinci el traktörler buradan içeri girebilir. Sattığımız traktörün arkasındayız. Buraya gelip de kimse aldığı traktörden şikayet etmez, aksine memnuniyetini dile getirmek üzere çayımızı kahvemizi içmeye gelir” ifadelerini kullandı.