Tören Nazilli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na bırakılmasıyla başladı. Törene Nazilli Kaymakam Vekili ve Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Barış Emre Alp, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, Nazilli İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Koçak, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği üyeleri, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, Nazilli Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Öner Evren’in sunumuyla gerçekleşti. Nazilli Askerlik Şubesi Başkan Vekili Per. Atğm. Emre Özlü tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı. Son olarak Nazilli Lisesi 11-B öğrencisi Bedriye Kalaycıoğlu, Osman Atilla’nın ‘Dumlupınar’da Şehit Askerin Mezarı Başında’ adlı şiirini okudu. İstasyon Meydanındaki törenin ardından kutlamalar Nazilli Kaymakamlığındaki tebrikat töreniyle sona erdi.

“HER ZAMAN AYAKTAYIZ”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Zafer Bayramı'yla ilgili yaptığı açıklamada, “Türk Milleti'nin bir arada, milli birlik ve şuur içerisinde hareket ettiği zaman neleri başarabileceğini gösterdiği günlerden birisidir. Yedi düvele meydan okuduğumuz, yedi düvele mümessillerini nasıl yerle yeksan ettiğimizi gösterdiğimiz gündür. Aziz Türk Milleti bu kudret, bu irfan, bu tecrübe, bu bilgi ve ahlaktadır. Fıtratında bu vardır. Zor günler geçirebiliriz ama her zaman ayaktayız. Tarihi biz yazdık, bundan sonra da yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.