İncirliova ilçesinde yaşayan Kemal ve Aliye Örgin çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan Alperen'in 8 aylıkken dili boğazına kaçtı. Boğulmak üzere olan minik bebeğin dilini babası dışarıya çıkardı. Ancak sese tepki vermeyen minik Alperen'i ailesi hastaneye götürdü. Yapılan testlerin ardından Alperen'e doktorlar tarafından dirençli epilepsi teşhisi kondu.

TEDAVİSİ YARIM KALDI

İlaç tedavisinin ardından geçirdiği nöbetler sona ermeyen minik Alperen'e kesin tanı konulabilmesi için 'Tüm Ekzom Dizi Analizi (Whole Exome Sequencing-WES) adlı gen testi yapılması istendi. Alperen'in annesi Aliye Örgil, maddi imkanlarının yeterli olmaması nedeniyle 5 bin liralık gen testini yaptıramadıklarını, bu nedenle de oğlunun hastalığının tedavisinin yarım kaldığını söyledi.

"MADDİ İMKANLARIMIZ YETERSİZ"

Çaresiz kaldıklarını dile getiren Örgil, “Diğer iki oğlumun sağlığında bir sorun yok. Alperen, 8 aylıkken nöbet geçirdiği sırada dili boğazına kaçtı. Dilini geri çıkardıktan sonra hastaneye götürdük. Hastanede ilk muayenede bir şey çıkmadı. Daha sonra evde iki kez daha nöbet geçirince üniversite hastanesine götürdük. Yaklaşık bir ay hastanede yoğun bakımda yattı. Oğlumun hastalığına dirençli epilepsi teşhisi kondu. İlaçlar ve tedavi için 6 bin lira harcama yaptık. Ancak oğlumun nöbetleri devam edince hastalığının kesin tanı konabilmesi için 'Tüm Ekzom Dizi Analizi’ testi yaptırmamız istendi. Ankara’da yapılan bu test için 5 bin liraya ihtiyacımız var. Eşim bir firmada şoför olarak asgari ücretle çalıştığı için geçimimizi güçlükle sağlıyor. Oğlum Alperen için duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz” dedi.