Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Gir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karagöz, Radar Komutanı Deniz Binbaşı Kerim Cin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Cihan Seymen, Askerlik Şube Başkan Vekili Astğm. Muhammet Ayhan Erdem, Jandarma Özel Birlik Komutanı İzzet Yüksel, siyasi parti temsilcileri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Yücel' in makamında tebrikleri kabul etmesinden sonra meydanda düzenlenen etkinlikte Kaymakamlık ve Belediye çelenkleri anıta konuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Askerlik Şube Başkan Vekili Astğm. M. Ayhan Erdem yaptı.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ


Erdem, Türk ordusunun verdiği mücadelede hedefe ulaşılması neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, yüce Türk ulusunun desteğiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan azimle çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Erdem, büyük zaferin gururunu yaşatan başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden bütün şehitleri ve gazileri minnet ve şükranla anarak günün öneminden bahsetti. Yapılan konuşmanın ardından halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlama, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişi ile sona erdi.