Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Ayhan Çağlar, Takımın Kaptanı Serdar Erturan, Takımın Genel Sekreteri Rıfat Taç, İdareci Yaşar Küçükgüldal, Milli Takım oyuncusu Berkay Uslu hazır bulundu.

"EN GENÇ TAKIMIZ"

Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig A Grubu'nda yer aldıklarını, 3. Lig’den Süper Lig’e çıkmak için aktif olarak çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, Rektör Aldemir’e yaptıkları çalışmaları anlattı. Güler, “3. Lig’den Süper Lig’e kadar Tekerlekli Basketbol Ligi'ndeki tüm takımlar arasında Aydın Genç Efeler Spor Kulübü en genç yaş ortalamasına sahip takım. Sporun iyileştirici gücüne inanarak büyük bir azim ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz her zaman daha iyisini yapmak.” dedi.

"SÜPER LİG'E TAŞIYACAĞIZ"

Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 3. Lig'den Süper Lig’e kadar devam edecek bu süreçte birlikte çalışacaklarını belirterek, “Bu konuyu Üniversitemiz Senatosuna taşıyacağım. Senato kararı ile Genç Engelli Takımı'mızın üniversitemiz forması ile mücadele etmesini arzu ediyorum. Üniversitemizin kıymetli akademisyenlerinin de destekleri ile takımımızı çok iyi noktalara taşıyacağız" diye konuştu.

"İÇ SAHA MAÇLARIN BİR KISMI ÜNİVERSİTEMİZDE OLSUN"

Rektör Prof. Dr. Aldemir, “Türkiye’de yaklaşık toplam 2,5 milyon engelli birey var. Aydın’da bu rakam 40 binin üzerinde. Hassasiyetle söyleyebilirim ki biz her zaman engelli dostu bir üniversite olduk. Engelli dostu bir üniversite olmaya öncülük yapacağız. Bu noktada en somut örneğimiz Engelli Kütüphanemiz. Ayrıca ADÜ Teknokent de yaptığı çalışmalarla 'Engelli Dostu Teknokent' seçildi. Bu konudaki çalışma ve gelinen nokta arkadaşlarımız adına ve bizim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı. ADÜ BESYO öğrencisi, Milli Takım oyuncusu Berkay Uslu'yu dinleyen ve başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu sürecin bir kısmının da üniversitenin kapalı spor salonunda öğrenciler ve personelin desteğiyle gerçekleşmesini önerdi. Ziyaretin sonunda Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.