Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Merve Kotan 15 Ağustos'ta, ayrılmak istediği erkek arkadaşı 27 yaşındaki Muhammet G. tarafından pompalı tüfekle katledildi. Emine Bulut cinayetinden üç gün önce öldürülen Merve Kotan'ın ölümü işlenen kadın cinayetlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

MERVE İÇİN ADALET

Kotan'ın ailesi 'Başka Merveler ölmesin' diyerek katilin ceza indiriminden faydalanmaması ve en ağır şekilde cezalandırılması için sosyal medyada imza kampanyası başlattı. Kampanyaya destek çığ gibi büyürken acılı aile, Ses Gazetesi aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan caniler için idamın geri getirilmesi talebinde bulundu.

"YAPMA LÜTFEN YAPMA SON SÖZLERİYDİ"

Merve Kotan'ın ablası üniversite öğrencisi Esra Kotan (23), cinayete ilişkin, "Kardeşim Merve, henüz hayatının baharındayken sevgili dediği bir cani tarafından katledildi. Kardeşimin öldürülüş anını kayıtsız bir şekilde kaydeden biri olmadığı için sıradan 'kadın cinayeti' haberlerinden biri oldu. Biz ailece böyle bir görüntü olmasını tercih etmezdik, zaten bunu kaldıramazdık. Ama şunu biliyorum, 'Yapma lütfen yapma' benim kardeşimin son sözleriydi. Bir başka Merve'nin daha katledilmemesi için herkesin bu sese kulak vermesini istiyoruz. Katiller ceza indirimi almasın" dedi.

SUÇ MAKİNESİ

Kızının ailesini korumak için kendi canını feda ettiğini belirten baba Salih Kotan, şunları söyledi: "Kızımı öldüren caninin tehdit, kasten yaralama, açıktan hırsızlık, nitelikli yağma gibi çeşitli suçlardan 11 ayrı dosyası var. Yani tam bir suç makinesi. 8 ay önce spor salonunda benim melek kızımı kandırmış. Ben o caninin ilk fotoğrafını gördüğümde psikopat biri olduğunu anladım. Kızıma 'Ondan ayrıl' dedim. Benim bu sözlerimden sonra kızım da sevgilisinin kötü yönlerini görmüş. Kızım ayrılmak istedi ancak o cani 'Erkek kardeşinden başlayıp tüm aileni öldürürüm' diyerek kızımı tehdit etmiş. Kızım bizleri korumak için bunları bize yansıtmadı. Bizim için kendi canını feda etti."

CUMHURBAŞKANI'NDAN 'İDAM GELSİN' İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen acılı baba, "Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: 'İdamın geri gelmesini istiyoruz.' Ölümün karşılığı ölümdür. Kızımın katilinin dar ağacına gittiğini görmek istiyoruz. İdam gelirse bu psikopatlar, 'Ben birini öldürdüm, beni de öldürecekler' demeli. Bu cinayetlerin sonunun gelmesi için idamın olması lazım. Yoksa bu acılar son bulmaz" diye konuştu.

"ACIM HAFİFLER"

Anne Fadime Kotan ise, "Kızım Merve çok duygusal bir çocuktu. Karıncayı incitmezdi. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Ölüm kızıma hiç yakışmadı. Benim kızımı, o katil kara toprağa soktu ya. Devlet de kanun çıkarmalı ve kızımın mezarı başında o caniyi dar ağacına asmalı. Ancak idam ile benim acım hafifler" ifadelerini kullandı.